Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Museum Volkenkunde krijgt maar liefst drie sterren in de net verschenen editie van Michelins Groene Reisgids Nederland. Een hoge waardering voor het museum dat dit jaar zijn 175-jarig bestaan viert.


Hiermee bevindt het museum zich in uitstekend gezelschap want slechts acht andere Nederlandse musea hebben het driesterren-oordeel ‘de reis waard’ gekregen.

Dat zijn vier Amsterdamse musea: het Van Gogh, Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Tropenmuseum en verder het Mauritshuis, Nationaal Museum Paleis het Loo, het Frans Halsmuseum en het Kröller Muller.

Er zijn nog twee andere categorieën: twee sterren staan voor ‘een omweg waard’ en één ster betekent ‘interessant als u in de buurt bent’. In de tweesterrencategorie staan onder andere het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum van Oudheden, het Drents Museum en het Scheepvaartmuseum. Eén ster is er voor bijvoorbeeld het Groninger Museum, Museum Mesdag en het Joods Historisch Museum.
Museum Volkenkunde is de enige van de zeven Leidse musea met drie sterren.
 

De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks waarin de belangrijkste toeristische locaties en bezienswaardigheden van een land of streek staan opgesomd. Uit de gids: Het museum presenteert in een opmerkelijke opstelling beelden en andere voorwerpen die vooral zijn verzameld zijn op het initiatief van koning Willem I die deskundigen de hele wereld over stuurde.
 

Het stichtingsjaar 1837 maakt Museum Volkenkunde in Leiden tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beheert anno 2012 meer dan 240.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, spraakmakende publieksprogramma’s en de vele internationale samenwerkingsprojecten maken Museum Volkenkunde tot een van de belangrijkste Europese expertisecentra op gebied van mondiale culturen.

Topkwalificatie voor Museum Volkenkunde in nieuwe Michelingids
Museum Volkenkunde | Steenstraat 1 Leiden| t 071 5168 800| www.volkenkunde.nl