Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Verdubbeling aantal toeristen die in Sabah homestay package boeken.  De homestay pakketten, waarbij toeristen overnachten bij Maleisiërs ‘thuis’, blijken een groot succes.

In Sabah, één van de twee deelstaten van Maleisisch Borneo, verdubbelde in 2011 het aantal toeristen dat gebruik maakte van het unieke aanbod naar in totaal 34.578. Ook dit jaar zet de populariteit van de homestays in Sabah door, met 7.714 bezoekers in de eerste vier maanden.

Het homestay programma dat in heel Maleisië beschikbaar is, wordt ondersteund door het Maleisische Ministerie van Toerisme, dat onder andere vorig jaar apps voor de iPhone en iPad ontwikkelde. Daarnaast werden de homestays op verschillende internationale toerismebeurzen gepromoot en heeft het ministerie geld beschikbaar gesteld voor diverse homestay ondernemers om hun faciliteiten te upgraden.

De Maleisische Minister van Toerisme, Dr. Ng Yen Yen, benadrukt dat dankzij het homestay programma veel bewoners van het platteland er economisch op vooruit zijn gegaan. “Zij zijn niet langer afhankelijk van de landbouw of producten uit het bos. Het homestay programma is een andere manier om de lokale culturen en manier van leven onder de aandacht te brengen.

Een homestay package betekent niet alleen accommodatie, maar is een lifestyle-ervaring waarbij buitenstaanders kunnen proeven van de lokale smaken. We willen laten zien dat Maleisië een multicultureel land is, waar mensen met verschillende etnische achtergronden en culturen met elkaar in harmonie leven.”

De homestay pakketten voor Sabah zijn inclusief overnachtingen (bijvoorbeeld in een traditioneel Rungus longhouse), retourvlucht tussen Kota Kinabalu en Kudat en activiteiten, zoals voedsel zoeken in het bos en een mangrovewandeling.

Kijk voor meer informatie over het homestay programma op www.go2homestay.com