Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tourism Malaysia nieuw lid van International Council of Tourism Partners (ICTP).  Tourism Malaysia, ook wel bekend als Malaysia Tourist Board, is lid geworden van de prestigieuze internationale groep van toeristische partners, het ICTP, met als insteek om het land nog meer te promoten als een vooraanstaande toeristische bestemming.

Tourism Malaysia wil duidelijk maken dat Maleisië enorm veel te bieden heeft op toeristisch gebied: van attracties, wonderbaarlijke natuur, tot en met verschillende culturen, gastronomie en architectuur. Daarnaast wil zij het eigen binnenlandse toerisme een grote boost geven, alsmede haar marktaandeel in de MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions) sector aanzienlijk vergroten. Het uiteindelijk doel blijft om nog meer toeristen naar Maleisië te krijgen en om het gemiddeld verblijf per toerist te verlengen.

Volgens voorzitter Juergen T. Steinmetz van ICTP kunnen de leden van deze organisatie een wezenlijke bijdrage leveren aan het realiseren van deze doelstellingen. Tourism Malaysia tenslotte meent dat het aanwakkeren van toerisme en aanpalende industrieën zodanig meewerkt aan het verwerven van nieuwe investeringen en aan het vergroten van de werkgelegenheid, dat de economie van het land er de positieve vruchten van plukt.

Voor Maleisië geldt: natuur op de eerste plaats!
Maleisië wil haar natuur en haar biodiversiteit niet aantasten in haar streven om het land verder te ontwikkelen. Dit meldde Vice Premier Tan Sri Muhyiddin Yassin van Maleisië in een officiële verklaring tijdens de onlangs in Zuid-Korea gehouden internationale beurs Yeosu Expo 2012. Hij zei daarbij dat de regering diverse maatregelen heeft getroffen en wetten heeft aangenomen om bijvoorbeeld de flora en fauna van het land in stand te houden. “Daarnaast hebben wij korte- en lange termijn strategieën ontwikkeld om onze biodiversiteit te garanderen en hebben wij onszelf verplicht ten minste 50% van ons land te behouden als ‘forest’, zoals vastgelegd in de Rio Summit 1992”, aldus Muhyiddin, die tevens Minister van Onderwijs van Maleisië is en in die hoedanigheid ervoor pleit om de jeugd te onderwijzen in de noodzaak om een goed en gezond milieu in stand te houden.