Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Afgelopen week is de eerste Nederlandstalige reisgids over Servië verschenen. Het boek werd geschreven door Menno Weijs en is uitgegeven binnen de serie Wereldwijzer reisgidsen van uitgeverij Elmar. In deze reeks zijn inmiddels ruim 60 titels verschenen.


Tot voor kort waren er over Servië alleen Engelstalige reisgidsen beschikbaar. Elmar heeft hiermee dan ook de primeur, welke vanaf deze week in de Nederlandse boekhandels ligt.

Servië is sterk in opkomst als toeristische bestemming. Vooral individuele reizigers weten hun weg steeds beter te vinden naar dit land in de Balkan. De stijgende trend van het afgelopen jaar lijkt zich voort te zetten; in de eerste maanden van dit jaar steeg het aantal Nederlandse bezoekers aan Servië met maar liefst 29% ten opzichte van het voorgaande jaar. Met name de de hoofdstad Belgrado scoort steeds beter als stedentripbestemming. Daarnaast zijn culturele rondreizen en aktieve vakanties in Servië steeds populairder.

“Om Servië te bezoeken hoeft men zeker niet perse een georganiseerde reis te boeken. Het land is ook prima op eigen gelegenheid te bereizen. De inwoners van Servië zijn zeer behulpzaam en gastvrij en zullen er alles aan doen om het de reiziger naar de zin te maken. Wereldwijzer Servië staat vol met tips die de reiziger ook buiten de gebaande paden op weg helpen", aldus auteur Menno Weijs.

De Wereldwijzer Servië is te koop bij alle boekhandels in Nederland en zal ook in verschillende bibliotheken liggen. Daarnaast is deze uitgave online te bestellen via de website van uitgeverij Elmar: www.uitgeverijelmar.nl