Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Deze zomer staan bij Museum Volkenkunde de Indianen, of liever de ‘Native Americans’ zoals ze zichzelf noemen, centraal. Wie de vele verschillende Indianenvolken beter wil leren kennen kan gedurende de zomermaanden in de  tipi’s in de museumtuin ontdekken hoe ze leven en waar ze vandaan komen. 

In het weekend van 7 en 8 juli is er wel iets héél bijzonders aan de hand. Die zaterdagavond biedt Volkenkunde de gelegenheid om samen met een vriendje of met het hele gezin een nachtje in een van de tipi´s te komen logeren. Midden in de Leidse binnenstad slapen als een Indiaan. Wie wil dat nou niet?

Programma
Om 19.30 uur verwelkomt de conservator van Noord-Amerika, Pieter Hovens, de logees en vertelt over de Indianen van de Prairie die op bizons jagen. Deze Indianen hebben een heel eigen manier van naamgeving. Naar aanleiding van dit verhaal bedenken ouders en kinderen een naam voor elkaar. Die nacht zal dat hun naam zijn! Daarna kunnen de deelnemers meedoen aan een creatieve workshop rondom dromen of een nachtelijke tocht door het museum maken. Om 22.00 uur komt de groep weer bij elkaar rond een kampvuur om marshmallows te roosteren en naar een verhaal te luisteren, verteld door Edoardo Ramos, een Mexicaanse Indiaan. Rond 22.30 uur is het avondprogramma afgelopen en wacht de deelnemers een nacht slapen in een echte tipi. De volgende ochtend rond 7.00 uur staat er een lekker ontbijtje klaar. Na de ochtendgymnastiek is het tijd om de slaapspullen weer op te ruimen en zit het nachtje slapen er op.  

Herkansing
Er zijn nog plekken beschikbaar maar vol is vol, dus wees er snel bij! Inschrijven kan via . Wie niet in de gelegenheid is om er 7 juli bij te zijn, maar het wél heel graag een keer zou willen meemaken, hoeft zich geen zorgen te maken: op 4 augustus organiseert Volkenkunde opnieuw een nachtje logeren in de tipi’s. Ook hiervoor is inschrijven mogelijk via eerder genoemd e-mailadres. Meer informatie over de Indianenzomer van Volkenkunde en het nachtje slapen is te vinden op www.volkenkunde.nl/indianenzomer.

Museum Volkenkunde | Steenstraat 1| Leiden | 071- 5168800 / / www.volkenkunde.nl