Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Kombo Beach Hotel in Gambia heeft voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaam toerisme voor de derde achtereenvolgende keer een Travelife Gold Award ontvangen.

De award is een waardevolle erkenning voor het viersterren hotel in Kotu aan de kust van Gambia aangezien het het enige hotel in West-Afrika is dat de prijs driemaal in de wacht heeft gesleept.  Travelife is een internationale en door de Europese Unie gesubsidieerde trainings- en examenprogramma voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen dat zowel reisorganisaties als hotels aanzet tot meer verantwoord zakendoen.  Met name de inspanningen van het hotel op het gebied van milieu vielen in goede aarde bij Travelife.  Kombo Beach heeft diverse investeringen gedaan om water en elektriciteit te besparen, onder andere door het installeren van zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor het sociaal ondernemen: waar mogelijk wordt het merendeel van diensten en goederen bij lokale ondernemers aangeschaft teneinde de plaatselijke gemeenschap te ondersteunen. Tevens heeft het hotel een ‘Green Team’ in het leven geroepen, samengesteld uit personeelsleden van de diverse afdelingen. Nadere informatie over het Kombo Beach Hotel en hun rapport over Duurzaam Toerisme vindt u op  http://www.kombobeachhotel.gm/Docs/Sustainable-Tourism/Default.aspx

 

 

‘Sinds vele jaren zijn wij actief bezig met het voeren van duurzaam en sociaal management,’ aldus de Nederlander Marc van Maldegem, sinds oktober 2011 directeur van het 258 kamers tellende Kombo Beach Hotel. ‘Na onze eerdere focus op het reduceren van het energie- en waterverbruik zijn we onlangs ook gestart met het beperken van ons afval en het scheiden van papier, gft, glas en plastic. Voor dit jaar staat onder meer de installatie van een energiezuinige en waterbesparende zwembadfiltersysteem op de planning.’

 

Travelife wordt ondersteund door verschillende overkoepelende brancheorganisaties in de reisindustrie, waaronder de Nederlandse ANVR en de Belgische ABTO. Daarnaast onder meer de FTO (British Federation of Tour Operators),  ABTA (Association of British Travel Agents) en Forum Anders Reisen uit Duitsland. In Nederland zijn de merken van TUI Nederland, Thomas Cook, Corendon en OAD aangesloten bij Travelife, in België Thomas Cook. Aangesloten hotels worden elke twee jaar door een door Travelife aangewezen onafhankelijke auditor geïnspecteerd, maar kunnen ook tussentijds aan een controle worden onderworpen. Awards worden uitgereikt in de categorieën Bronze, Silver en Gold. 

 

Gambia wordt met name als winterzonvakantiebestemming steeds populairder.  Bereikbaarheid is met meerdere vluchten per week vanaf Amsterdam en Brussel goed. Het Kombo Beach Hotel wordt door diverse Nederlandse en Belgische touroperators aangeboden, waaronder Holland International, Sudtours, Arke, Corendon, Travelworld, Sunweb, TravelPoort, Jiba en Neckermann België.

 

Voor meer informatie over Travelife zie www.travelifecollection.com