Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

WERELDRECORD PROOSTEN VERBROKEN IN ITALIË. Duizenden mensen heffen glas op nieuw wereldrecord ‘Proosten’ namens Aperol Spritz! Happy Record!

 
Venetië (IT), 2 juli 2012 – Afgelopen vrijdag kwamen duizenden mensen naar het beroemde San Marcoplein in Venetië voor het Aperol Spritz! Happy Record!, om met de ‘Grootste Aperol Spritz Toast’ een nieuw Guinness World Record te vestigen. Maarliefst 2657 mensen hadden zich verzameld om geheel in oranje Aperol Spritz-stijl op deze historische gebeurtenis te proosten.


Op de wereldrecordpoging werd nauwlettend toegezien door een afgevaardigde van Guinness World RecordsTM en een lokale jury. Om 19:45 uur werd het nieuwe Guinness World Record officieel bekendgemaakt.
 
Een wereldrecord in een glas
Ter ere van de ‘Grootste Aperol Spritz Toast’ ter wereld vormden alle deelnemers op het San Marcoplein samen een glas Aperol Spritz. Zij waren daarbij gehuld in oranje T-shirts om de voor dit drankje zo kenmerkende kleur en uitstraling uit te beelden. Lorenzo Veltri, arbiter Guinness World Records™: “Zo veel mensen die samen geheel in Aperol Spritz-stijl een nieuw Guinness World Record vestigen, een fantastisch gezicht! Een splinternieuw Guinness World Record is altijd een belevenis, maar ditmaal was het echt een unieke ervaring!”

Deelnemers van over de hele wereld
Het evenement werd druk bezocht door mensen van over hele wereld. Iets meer dan de helft van de deelnemers bleek Italiaans (52%) en 48% van de deelnemers kwam uit het buitenland (waaronder Nederland) om mee te doen aan het wereldrecord.

Andrea Conzonato, Chief Marketing Officer van Gruppo Campari, zei: “We wilden mensen een reden geven om met Aperol Spritz gezellig bij elkaar te zijn. Is er een betere gelegenheid denkbaar dan een nieuwe recordpoging in het kader van Guinness World RecordsTM? Onze keuze is op het San Marcoplein gevallen om eer te betonen aan de plaats van herkomst van één van de meest traditionele en populaire dranken uit de Venetiaanse regio. Aperol Spritz wordt internationaal gewaardeerd en past bij uitstek bij een gezellig samenzijn met vrienden en kennissen; met deze locatie en dit evenement hadden we de perfecte ambiance.”

Over Aperol Spritz
Aperol Spritz staat bekend om haar frisse, bitterzoete smaak. Het lage alcoholpercentage en de helder oranje kleur maken het tot het perfecte drankje voor elke gelegenheid, bijvoorbeeld als drankje vóór het eten of als aperitief bij een lekker hapje. De unieke smaak van Aperol Spritz, zonnig en vol vitaliteit, is heerlijk Italiaans maar met een geheel internationale uitstraling. In Nederland, Duitsland en Oostenrijk, maar ook op alle continenten buiten Europa is Aperol Spritz een ware rage aan het worden.

‘3-2-1’ Aperol Spritz! - het recept
Om optimaal van een Aperol Spritz te genieten, heb je een groot wijnglas en de onderstaande ingrediënten nodig. Volg de instructies; het is heel eenvoudig:

3 delen Prosecco (Gruppo Campari beveelt Cinzano Prosecco DOC aan)
2 delen Aperol
1 scheutje sodawater
IJs en een schijfje sinaasappel
Doe ijs en een schijfje sinaasappel in het glas en schenk daar de Prosecco en de Aperol bij. Voeg vervolgens een scheutje sodawater toe. Leun lekker ontspannen achterover en geniet met goede vrienden van dit frisse drankje. Proost!