Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Huisdier toegestaan’; één van de selectiecriteria voor zoektocht camping. Huisdier mee op vakantie? Ieder jaar zien veel gezinnen zich geconfronteerd met dit dilemma.

Niet ieder gezin wil zijn hond of kat naar een dierenpension brengen. Nederland telt naar schatting alleen al zo’n 2 miljoen honden dus zullen veel vakantiegangers de keuze van hun bestemming mede laten bepalen door het criterium: is een huisdier in de accommodatie toegestaan. Voor kampeerliefhebbers maakt campingorganisatie Selectcamp de zoektocht naar een geschikte camping makkelijk. Via de website www.selectcamp.nl kan men via de selectiebutton ‘Bestemming & accommodatie’ verschillende voorkeuren aanvinken waaronder Huisdier toegestaan. Selectcamp biedt op de campings verschillende type eigen accommodaties aan. Huisdieren zijn alleen toegestaan in de Bungalowtenten. Dit zijn door Selectcamp zelf ontworpen 25m² ruime tenten, volledig ingericht met keuken en echte bedden en geschikt voor maximaal 6 personen en een huisdier. Deze staan op zo’n 22 campings die Selectcamp in Europa aanbiedt, onder meer in Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Soms wordt voor het meenemen van een hond een kleine toeslag berekent. Een dierenpaspoort en inentingsbewijs meenemen is verplicht. Voor handige tips zie de website www.licg.nl.

Hondenstrandje
Voor alle campings geldt dat de honden aangelijnd dienen te worden en dat ze niet bij het zwembad of waar van toepassing op het strand mogen. Uitzondering is camping Park Umag langs de kust van Istrië waar op bepaalde gedeelten van het strand honden de zee in mogen. Tevens beschikt deze camping over een hondendouche en verkopen ze dierenvoeding in de supermarkt.

Uitlaatplekken
Wanneer besloten is om de hond mee te nemen is een andere voorwaarde veel ruimte om te wandelen. Dat is een optie bij bijvoorbeeld camping Domaine de la Yole in het Franse Roussillon dat in een bebost terrein van 20 hectare ligt. Een nabijgelegen rivier en het natuurgebied van Vendres zijn ideale uitlaatplekken.
 

Italië + Kroatië
In Italië kan men met huisdieren terecht op onder andere camping Fontanelle en Eurocamping aan het Gardameer, camping Freetime, Vallicella en Park Albatros in Toscane,  camping Bella Sardinia in Sardinië en camping Vigna Sul Mar aan de Adriatische kust.

Ook Kroatië kent een aantal  campings waaronder camping Lanterna, camping Zaton, camping Bijela Uvala, camping Vestar en camping Park Umag.
 

Franse en Spaanse campings
Frankrijk- en dierenliefhebbers kunnen behalve in Domaine de la Yole ook terecht in camping Les Ranchisses in de Ardèche en camping Domaine du Colombier aan de Côte d’Azur terwijl Spanjegangers met huisdieren welkom zijn op camping Nautic Almata en camping Castell Montgri, beide aan de Costa Dorada.
 

Selectcamp

Selectcamp verkoopt sinds 1992 volledig verzorgde luxe campingvakanties in Europa. Het biedt momenteel 50 campings aan. Het bedrijf is gevestigd in Alkmaar en is onderdeel van Vacanceselect. Selectcamp is aangesloten bij de ANVR, SGR en Thuiswinkel waarborg.