Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het weer wordt minder en de eerste week van de vakantie is al voorbij. Ouders die nog een leuke activiteit voor hun kinderen zoeken voor volgende week, kunnen terecht in het Bonnefanten.

Vanaf dinsdag 10 juli wordt het een bonte woordenboel in het museum tijdens deze leuke knutselworkshop Letterwerk.

Letterwerk. Knip- plak- overtrek- en schilderworkshop

Een vrolijk schilderij van Keetje Mans waarin sierlijke letters op en neer dansen, of teksten die gewoon met dikke plakband zijn uitgebeeld, een kunstwerk dat alleen uit grote muurletters bestaat of de kunstenaar Marcel Broodthaers die beeldende gedichten maakt met zijn naam. In het Bonnefantenmuseum zijn er heel wat werken te vinden waarin letters of woorden verwerkt zijn. Letters en woorden kunnen namelijk ook gewoon vormen zijn of als versiering dienen.


In deze workshop gaan kinderen met typemachines, lettersjablonen, stempels, tijdschriften, verf en plakband in de weer. Ze leren dat letters en woorden ook vormen zijn waar je mee kunt spelen en iets kunt uitbeelden. Ze verzinnen zelf welke tekst ze willen uitbeelden: hun naam?, lievelingsdier?, favoriete automerk of misschien wel hun idool? Letterwerk is een creatieve, leerzame workshop met een hoop fantasie en plezier!

Di 10 t/m vr 13 juli (en wordt herhaald van di 7 t/m vr 10 augustus 2012). De workshop duurt van 14.00 – 16.00 uur. De deelname is 5 euro per kind (vanaf 7 jaar). De workshop is onder begeleiding van een museumdocent en ouders kunnen niet mee als begeleiding. Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren:

T: 043 3290165 /

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
Maastricht
T 043 32 90 190
www.bonnefanten.nl
open di t/m zo 11.00 – 17.00 uur