Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Bonnefantenmuseum kan met plezier aankondigen dat het een MUSE Award 2012 van de American Association of Museums heeft gewonnen in de categorie 'Mobile application'.

Met de MUSE Awards worden al 23 jaar uitmuntende prestaties op het gebied van museale media beloond. De prijsvraag wordt georganiseerd door de Media & Technology Standing Professional Committee van de Amerikaanse Association of Museums.

De app van Bonnefanten: Just add art!
Met deze simpele en grappige app kun je een kunstwerk kiezen uit de collectie van het Bonnefanten en het toevoegen aan een nieuwe of bestaande foto. Daarna kun je deze bewerkte foto delen en rondsturen en zo je vrienden verrassen. Met een beetje fantasie en creativiteit speel je met kunst zoals je nog nooit hebt gedaan. Word fan van Just add art! en deel je eigen creaties op Facebook. Gratis te downloaden op iTunes en in de App Store. www.justaddart.nl

Het Bonnefantenmuseum heeft de app Just add art! in de nazomer van 2011 gelanceerd om de gebruikers een speelse toegang tot de collectie van het museum te bieden. Met de app kan de gebruiker spelen met kunst die op een visueel aantrekkelijke manier en met een gebruikersvriendelijke interface wordt aangeboden. De gebruiker kiest zelf details en combineert die met eigen beelden tot een nieuw, persoonlijk en kunstzinnig ontwerp. Creatief en inventief omgaan met de kunstwerken van het Bonnefantenmuseum is de kern van de publieksparticipatie die met de app mogelijk wordt. Gebruikers delen hun kijk op kunst, halen kunst binnen in hun eigen leefsfeer en dragen al doende ook bij aan de bekendheid van de collectie van het museum. De app is dus amusement en spel, maar heeft ook een informatieve en educatieve kant: elk detail dat in Just add art! beschikbaar is, wordt in een korte tekst toegelicht.

Voor de MUSE Awards van 2012 zijn inzendingen gestuurd door een breed scala aan musea in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. De projecten die voor dit jaar kandidaat werden gesteld omvatten video's, mobiele games, multi-touch kiosks internetcommunities, interactieve websites, audiotours en immersieve tentoonstellingsinstallaties.

Het is voor de Media & Technology Standing Professional Committee van de AAM een eer en een voorrecht om gastheer te zijn van de MUSE Awards, die dit jaar voor de 23ste keer worden uitgereikt. De kwaliteit van de inzendingen is ook dit jaar uitzonderlijk hoog, een afspiegeling van de meest ingenieuze en kwalitatief beste mediaprojecten in de wereld van musea en educatie. Jack Ludden, voorzitter van de Media & Technology Committee van de AAM.

Meer dan 130 juryleden – musea- en mediaprofessionals van over de hele wereld – hebben deelgenomen aan het selectieproces van deze prijsvraag. De prijswinnende inzendingen moesten bijzondere kwaliteiten bezitten op negen punten, waaronder inhoud, interface, ontwerp, innovatie en aantrekkelijkheid. De kwaliteitscriteria waren onder andere de kwaliteit van tekst, script, verhaallijn, redactie en research, de beeldkwaliteit (video en/of stills) en visuele aantrekkelijkheid, de belevingskwaliteit voor de gebruiker en de mate waarin nieuwe mogelijkheden worden verkend of oude uitdagingen met technologische vernieuwingen worden opgelost. Een complete lijst van de beoordelingscriteria en van de Muse Awards winners is te vinden op de website van de Media & Technology Committee.
Het Bonnefantenmuseum heeft de eervolle vermelding in de categorie "Mobile application" van de MUSE Awards op zondag 29 april 2012 in ontvangst genomen bij een champagneontvangst tijdens het jaarlijkse congres van de American Association of Museums in Minneapolis in Amerika. De prijs betekent een erkenning van de vernieuwende prestaties van het Bonnefantenmuseum op het gebied van media en technologie. De winnaars in deze categorie in 2011 waren het National 9/11 Memorial and Museum (goud), het MoMa (zilver) en het American Museum of Natural History (brons).


Bonnefantenmuseum
Maastricht

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst in Maastricht, gehuisvest in een schitterend gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Het Bonnefantenmuseum herbergt een collectie van middeleeuwse beeldhouwwerken, schilderijen uit de Italiaanse Renaissance en de Vlaamse Gouden Eeuw, evenals collecties middeleeuwse ivoren en geëmailleerde objecten en sculpturen. De collectie hedendaagse kunst van het museum omvat werk van internationale vertegenwoordigers van de minimal art, conceptuele kunst en arte povera zoals Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Sol LeWitt, Luciano Fabro, Mario Merz, Bruce Nauman en Richard Serra. In de collectie hedendaagse kunst ligt de nadruk sterk op de schilderkunst, met werk van kunstenaars als Luc Tuymans, Laura Owens, Neo Rauch en Peter Doig.

Naast de presentaties vanuit zijn collectie brengt het Bonnefantenmuseum een doorlopend programma van tijdelijke tentoonstellingen. Het Bonnefantenmuseum looft om de twee jaar de unieke internationale prijs voor hedendaagse kunst in Nederland uit, de BACA-award (Biennial Award for Contemporary Art). BACA-prijswinnaars tot nu toe zijn Francis Alÿs, John Baldessari, Neo Rauch, Pawel Althamer en Eija-Liisa Ahtila.

Het Bonnefantenmuseum ontvangt per jaar gemiddeld 100.000 tot 110.000 bezoekers.

Just add art! is ontwikkeld in samenwerking met Pocket-Proof (concept) en Sharewire (applicatieontwikkeling).

Onze dank gaat uit naar de Media & Technology Standing Professional Committee van de American Association of Museums.