Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dit voorjaar was in Parijs een tentoonstelling van hedendaagse surreële tekeningen te zien. De expositie met werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, wordt deze zomer in een gewijzigde vorm getoond in eigen huis. Net als in Parijs, samengesteld door directeur Sjarel Ex.


Het Institut Néerlandais in Parijs toonde onlangs een selectie van ruim zeventig hedendaagse tekeningen van zeventien kunstenaars uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf 23 juni wordt een deel van deze werken in een nieuwe opstelling in Rotterdam getoond, aangevuld met tekeningen die vanwege de kwetsbaarheid niet naar Parijs konden reizen. In de expositie “Mateloos, schaamteloos, onbegrensd” zijn surrealistische hedendaagse tekeningen te zien van Oscar Camilo de las Flores (Mexico), Paul Noble (Verenigd Koninkrijk), Charlie Roberts (Verenigde Staten), ManfreDu Schu (Oostenrijk), Peter Feiler (Duitsland), Robert McNally (Verenigde Staten), Ewoud van Rijn (Nederland) en Kinke Kooi (Nederland), Mai van Oers (Nederland) en anderen.

Hedendaagse tekeningen in Boijmans
Het museum beschikt over een verzameling van ruim 70.000 bladen. Het is een van de rijkste collecties tekeningen en prenten van Europa, met vooraanstaande deelverzamelingen Italiaanse, Duitse, Nederlandse en Franse meesters. In de afgelopen jaren bouwde het museum een internationale tekeningencollectie op met werk van ‘rastekenaars’ als Ewoud van Rijn en Paul Noble. Het verzamelen van een representatief blok van een kunstenaar en het verwerven van tekeningen van (zeer) groot formaat wordt niet geschuwd.
De collectie van het museum bevat tekeningen die voortkomen uit een specifiek of fantastisch wereldbeeld. In enkele gevallen kunnen de werken worden beschouwd als een vorm van automatische verbeelding. De surreële kwaliteit van de tekeningen staat centraal bij de selectie van de verzameling. Het museum zet hiermee de traditie voort van het verzamelen van werken van kunstenaars als Dalí, Magritte, Delvaux, Tanguy en Zurn.

Kwetsbaar
Tekeningen en prenten zijn zeer kwetsbaar, waardoor de meeste werken niet in de vaste opstelling van het museum te zien zijn. Regelmatig worden de werken getoond in tijdelijke presentaties. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om prenten of tekeningen op aanvraag te bekijken in het Prentenkabinet.

23 juni - 30 september 2012

http://www.boijmans.nl/