Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Emirates, één van ’s werelds snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen, heeft haar frequentie naar de bestemmingen  Zambia en Zimbabwe verhoogd. Per 1 oktober 2012 wordt de route Dubai-Lusaka-Harare een dagelijkse dienst.


De route naar de twee Afrikaanse bestemmingen, die momenteel vijf keer per week opereert, heeft sterk gepresteerd sinds de lancering op 1 februari van dit jaar. Tot op heden heeft Emirates meer dan 43.000 passagiers op deze route vervoerd.  

"Deze nieuwe bestemmingen aan het Afrikaanse netwerk van Emirates is het bewijs van de voortdurende opwaartse groei van de vraag naar onze vluchten van en naar het continent", zegt Jean Luc Grillet, Senior Vice President Commercial Operations voor Afrika. "Een dagelijkse dienst naar Lusaka en Harare betekent meer keuze voor onze passagiers, terwijl een verhoogd vrachtvermogen van 40 procent meer export mogelijkheden voor beiden landen biedt, wat resulteert in het realiseren van grotere handelsbetrekkingen en het vergroten van toegang tot de belangrijkste handelspartners in Azië en het Midden-Oosten. "

Een wekelijks laadvermogen van 224 ton en toegang tot het Emirates netwerk van meer dan 120 bestemmingen wereldwijd ondersteunt al een aantal exports van zowel Zambia als Zimbabwe. Belangrijke grondstoffen die worden verzonden vanuit Lusaka en Harare zijn onder andere verse bloemen, fruit, groenten en koper mijnbouw bijproducten.

Toerisme is een andere belangrijke pijler voor Zambia. Met de Lusaka route ondersteunt Emirates de Zambia Tourism Board doelstelling voor het vergroten van het aantal bezoekers met 22,5 procent tot een miljoen bezoekers in 2012. Er wordt ook verwacht dat Emirates’ met de vluchten naar Harare de projecten van het Ministerie van Toerisme zal ondersteunen, die de sector meer dan  $ 5 miljard dollar in 2015 voor de Zimbabwaanse economie zal opbrengen.

De Dubai-Lusaka-Harare dienst wordt uitgevoerd met een A330-200 toestel in een drie-klassen configuratie en biedt 12 luxueuze First Class stoelen, 42 stoelen in Business Class en royale ruimte voor 183 passagiers in Economy Class.

EK 713 vertrekt vanuit Dubai om 09.25, met aankomst in Lusaka om 14.35. De vlucht vertrekt vanuit Lusaka om 16.20, met aankomst in Harare om 17.20. De terugvlucht vertrekt vanuit Harare om 18.50, met aankomst in Lusaka om 19.50. De vlucht vertrekt vanuit Lusaka om 21.25 en landt in Dubai om 06.40 de volgende dag.

Over Emirates
Emirates Airline is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft al meer dan 500 prijzen in de wacht gesleept voor de uitmuntende service. Emirates Airline onderscheidt zich door haar ongeëvenaarde service – zowel aan boord als op de grond – en uitgebreid internationaal aanbod via hub Dubai. In mei 2010 startte de luchtvaartmaatschappij met de passagiersroute Amsterdam – Dubai. Dagelijks vertrekt de EK 148 om 14.15 uur direct van Amsterdam naar thuisbasis Dubai (aankomst tijd 23:45 uur). Emirates vliegt op 123 bestemmingen in 73 landen. De vloot van Emirates bestaat uit 171 widebody Airbus- en Boeing-toestellen. De maatschappij heeft momenteel 20 Airbus A380’s in gebruik. Orders lopen voor nog eens 228 toestellen, ter waarde van ruim 84 miljard Amerikaanse dollar. Emirates Airline is onderdeel van de Emirates Group, waar ook ondernemingen als dnata, Mercator, Transguard en EmQuest toe behoren. Onder Emirates Airline vallen ook Emirates SkyCargo en Destination en Leisure Management (D&LM) dat Wolgan Valley Resort & Spa, Emirates Holidays, Arabian Adventures en het Congress Solutions International beheert. Voor meer informatie: www.emirates.nl