Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de Olympische Spelen in aantocht heeft Nederland weer iets om naar uit te kijken. Volgens vliegticketzoekmachine Skyscanner hoeft het zo goed als niets te kosten om dit sportevenement in Londen te ervaren. Dit nieuws moet ons zuinige volkje weer opvrolijken.


Bekijk de Spelen gratis

Hoewel voor de meeste wedstrijden een kaartje gekocht moet worden, zijn enkele evenementen gratis. Zoals de marathons die plaatsvinden in Centraal Londen. Wij Nederlanders moeten zeker naar de individuele wegwedstrijden en tijdritten bij Hampton Court Palace waar onze wielrenners/sters gratis naar de overwinning gejuicht kunnen worden. Londen biedt natuurlijk dé kans de Olympische sfeer zo dicht bij huis te kunnen opsnuiven. Bijvoorbeeld via grote schermen in Hyde Park en Victoria Park, -helemaal gratis met live muziek en entertainment.

 

Pak een fiets voor niets

Nederlanders op het lijf geschreven is de mogelijkheid om ons ter plekke per fiets te verplaatsen. Pak een fiets bij een van de vele Barclays Cycle Hire centra, de eerste 30 minuten zijn gratis en een uur kost slechts één pond.

 

Overnacht helemaal gratis

Verblijf in Londen voor helemaal niets per persoon per nacht! Probeer CouchSurfing, dat niet alleen de kans biedt gratis te overnachten maar ook een goede manier is om in contact te komen met de locals. Kampeerliefhebbers kunnen tegen een zeer kleine vergoeding gebruik maken van het concept ‘Camp in my Garden’.

 

Eet voor niets

Foodies kunnen naar de sfeervolle Borough Market waar gratis proeverijen plaatsvinden. Een andere manier om de kosten te drukken is om te dineren in een traditioneel Londen’s café voor een authentieke ervaring zonder Michelin prijskaartje.

 

Boek een Londen tour gratis

Monumenten zoals de Big Ben, Houses of Parliament, de Londen Eye, de Gherkin, St. Paul’s Cathedral en Tower Bridge zijn allemaal te zien tijdens een wandeling langs de Thames. Gratis georganiseerde wandeltours zijn er ook. Sandeman’s New London Tours organiseert twee keer per dag thematische wandeltochten, zodat toeristen de verhalen achter de bezienswaardigheden leren kennen.

 

Snuif cultuur voor niets

Dagelijks vinden gratis concerten plaats bij het National Theatre, variërend van folk tot jazz. De Royal Festival Hall organiseert gratis lunch concerten op vrijdagen en zaterdagen. Gratis klassieke concerten worden gehouden bij de prachtige kathedraal van St. Martin-in-the-Fields op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Als het wat luchtiger mag, ga dan naar het Theatre Royal en Comedy Café die respectievelijk op maandagen en woensdagen gratis comedy nights organiseren.Blijf zelf in shape voor niets

Indien de Olympische atleten een inspirerende werking hebben, is het mogelijk om in Londen in hun voetsporen te treden. Bijvoorbeeld door langs de Thames te joggen of in een van de vele parken. Wie er serieus werk van wil maken, kan deelnemen aan een gratis MoreFit Bootcamp sessie in Finsbury park.

 

Vliegtickets Londen voor zo goed als niets

Met de ongekend flexibele zoekmogelijkheden van Skyscanner.nl is het mogelijk in één oogopslag de goedkoopste vliegtickets er uit te halen. Kies bijvoorbeeld voor vliegtickets Londen vanuit heel Nederland gedurende de hele Spelen periode juli/augustus. Skyscanner speurt razendsnel alle luchtvaartmaatschappijen én ticketwebsites af zodat zelf zoeken niet nodig is. Na het selecteren van de gewenste vlucht wordt de boeking verder gemaakt en betaald op de website van de gekozen reisaanbieder.

 

Over Skyscanner:

Skyscanner is Europa's leidende vluchtzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt