Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Aanstaande zondag 15 juli lanceert het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) tijdens het paarden-topsportevenement CSI Twente in Geesteren de ‘Twente. Landgoed van Nederland’-App.

Om 14.15 uur voorafgaand aan de start van de Grote Prijs van Twente (Gold League) wordt de nieuwe App in het stadion officieel online gezet door Theo Rietkerk (gedeputeerde Provincie Overijssel), Gert-Jan Oplaat (als voorzitter van CSI Twente namens de vijf International Topsport Events in Twente) en Anna Waanders (directeur TBT). Het evenement en de lancering zijn live te volgen op internet via http://www.uhorse.tv.

 

De App, geschikt voor Android en Apple, toont de highlights van Twente met toeristische informatie, interessante uittips, lifestyle, bezienswaardigheden, arrangementen, fiets- en wandelmogelijkheden, de topsportevenementen, VVV's en overnachtingsmogelijkheden: hotels (Hotel Overleg Twente), campings- en bungalowparken (CBOT) en bed & breakfast (Twentelogies).

 

De Twentse paardentraditie beleven

De App wordt als onderdeel van de totale promotiecampagne ‘Twente. Landgoed van Nederland’ in diverse media en op verschillende beurzen onder de aandacht gebracht. En is voor smartphone of iPad gratis te downloaden in de app-stores voor Apple en Android. Bezoekers van het CSI Twente kunnen dit weekend door het downloaden van de ‘Landgoed van Nederland’-App een gratis weekendje Twente winnen.

 

Behalve de App is voor de iPad tevens een digitaal bladerbare versie van het magazine ‘Landgoed’ beschikbaar. In dit magazine o.a. een interview met topruiter Gert-Jan Bruggink over de sterke band tussen Twente en de paardensport. Samen met de organisatie van CSI Twente, het TBT en enkele hoteliers bedacht hij een manier om de bezoekers van het CSI Twente de Twentse paardentraditie te laten beleven: een tweedaags arrangement met exclusieve rondleiding over zijn stoeterij in De Lutte.

 

Topsport en Toerisme in Twente

Net als een week eerder bij de Triathlon Holten staat ook komend weekend het CSI Twente volledig in het teken van de naderende Olympische Spelen. Bezoekers uit binnen- en buitenland worden verwacht en krijgen rondom het topsportevenement een interessant programma aangeboden. In nauwe samenwerking met het TBT zijn ondermeer dag- en meerdaagse arrangementen ontwikkeld, waarbij zoals gezegd o.a. de stoeterij van Gert-Jan Bruggink kan worden bezocht.

 

Gezamenlijk zetten de Twentse topsportevenementen (www.topsportintwente.nl) en het TBT zich in voor de promotie van de streek. Behalve het CSI Twente en de Triathlon Holten zijn dat de FBK-Games Hengelo, de Enschede Marathon en de Military Boekelo. Om hun bekendheid te vergroten en het meerdaags verblijf te stimuleren hebben de topsportevenementen er voor gekozen zich aan te sluiten bij de landelijke promotiecampagne van het TBT en de positionering ‘Twente. Landgoed van Nederland’. Tijdens het CSI Twente zijn diverse uitingen terug te vinden van ‘Twente. Landgoed van Nederland’: zichtbaarheid binnen en buiten de regio. De topsportevenementen zijn samen goed voor de inzet van bijna 4000 vrijwilligers, ruim 15.000 deelnemers en meer dan 225.000 toeschouwers.