Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Beachclub Royal uit Hoek van Holland is vandaag tot het Beste Strandpaviljoen van 2012 gekroond. Net als vorig jaar kreeg het paviljoen de hoogste overall score en was de jury erg te spreken over de uitmuntende gastvrijheid en uitgebreide service.

Daarnaast scoorde Beachclub Royal zeer goed op de onderdelen schoon en deskundig. Nieuw dit jaar is de ‘Publieksprijs’, die gewonnen is door Strandpaviljoen De Zeemeeuw uit Noordwijk. Dit paviljoen kreeg de meeste stemmen van het publiek. Naast de prijs voor het Beste Paviljoen werd ook bekend gemaakt welk paviljoen het beste scoort in de categorie Schoon en welk paviljoen favoriet is bij Duitse gasten. De prijs voor het schoonste paviljoen gaat dit jaar naar PantaRhei in Vlissingen. Beachhouse 25 in Groede wordt door de Duitse bezoekers gekozen als meest favoriete paviljoen aan de Nederlandse kust.
Beste Paviljoen per provincie

Nieuw dit jaar is het beste paviljoen per kustprovincie. Beachclub Royal heeft in de provincie Zuid-Holland gewonnen. Op de Waddeneilanden gaat de eer naar Strandpaviljoen Paal 17 op Texel waar men vooral op culinair gebied kan genieten. In Noord-Holland is de Haven van Zandvoort -the place to be-. Hier gaven met name de hoge scores van de mysteryguests de doorslag. Het Beste paviljoen in Zeeland is Strandpaviljoen Puur dat op alle vlakken zeer hoog scoort.
Populairste Paviljoen voor Duitse gasten

Ieder jaar bezoeken ruim1 miljoen Duitsers de Nederlandse kust voor een (korte) vakantie. Dit jaar konden Duitse gasten voor het eerst stemmen op hun favoriete paviljoen. Zij vinden klantvriendelijkheid, diversiteit en een mooie, relatief rustige omgeving belangrijke voorwaarden voor een fijn verblijf aan de kust. Beachhouse 25 uit Groede scoort hoog op al deze onderdelen en is dan ook gekroond tot ‘Populairste Paviljoen voor Duitse gasten’.
Verkiezing Beste Paviljoen

Jaarlijks organiseren Strand Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Nederland Schoon en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen onder de 321 paviljoens langs de Nederlandse kust. De ranglijsten van de verschillende categorieën zijn een combinatie van publiekstemmen, website onderzoek en telefonische vragen die in het voorjaar zijn gedaan. De paviljoens die meedongen naar de titel van het Beste Paviljoen zijn daarnaast door onafhankelijke mysteryguests bezocht, waarbij de service en schoonheid nog werd beoordeeld.