Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft Respons de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2011 uitgebracht.

In de lijst staan onder andere attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden die entree heffen uit heel Nederland die zich samen de drukst bezochte dagattracties van 2011 mogen noemen. Net zoals vorig jaar staat de Efteling, met ruim 4,1 miljoen bezoeken, op de eerste plaats.
50 meest bezochte dagattracties

De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd. De Efteling is met ruim 4,1 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het Van Gogh Museum nam, na een goed jaar met zo’n 1,6 miljoen bezoeken, de tweede plaats over van Diergaarde Blijdorp. Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek, gevolgd door Diergaarde Blijdorp en Attractiepark Slagharen. Verder staan veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (25) op de lijst. Ook minder bekende dagattracties wisten vele bezoekers te trekken, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen (15) en de Jaap Eden IJsbanen (24). Themapark Archeon sluit de lijst af met bijna 300.000 bezoeken.
Groei in bezoeken

Nederland telde in 2011 maar liefst negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden, één meer vergeleken met 2010. In totaal zijn er in 2011 bijna 37 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,5% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar. 2011 was een goed jaar voor dagattracties, zo onderschrijft ook de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), de Nederlandse Museumvereniging en de Club van Elf, de branchevereniging van attractieparken.