Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Couturier, voormalig Executive Vice President van SAP’s Technology Group, wordt Executive Vice President of Development bij Amadeus, waarmee hij Jean-Paul Hamon vervangt die deze rol 20 jaar heeft vervuld en nu met pensioen gaat sinds 2004


Amadeus, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, heeft ex-SAP Executive Vice President Hervé Couturier benoemd tot Executive Vice President of Development.  

Couturier, die zo’n 25 jaar aan ervaring in internationale softwareontwikkeling met zich meebrengt uit eerdere high-profile functies bij SAP, IBM en Business Objects, zal aan het hoofd staan van Amadeus’ sterke softwareontwikkelingsorganisatie met meer dan 4.500 werknemers op 15 verschillende locaties wereldwijd.

Hij heeft deze rol begin juli overgenomen van Jean-Paul Hamon die, na twee decennia in de functie van Head of Development bij Amadeus gewerkt te hebben, met pensioen gaat.  

Hervé Couturier, Executive Vice President of Developmen, over zijn nieuwe functie: “Ik ben verheugd bij Amadeus te komen werken. Mijn uitdaging is om de grenzen van innovatie te blijven verleggen en tegelijkertijd Amadeus’ positie van technologisch leiderschap en klantgerichte innovatie en uitmuntendheid te behouden; beide zijn belangrijke pijlers van Amadeus’ voortdurende succes.”

Luis Maroto, CEO en President van Amadeus, voegt toe: “Hervé heeft een uitstekende kennis van softwareontwikkeling, waaronder productstrategie, planning en levering; in combinatie met een ongelooflijk succesvolle track record op het gebied van de integratie van nieuwe bedrijven en de uitbreiding van complexe solution portfolio’s. Ik heet hem van harte welkom bij Amadeus en ik kijk er naar uit om nauw met hem samen te werken.”

Amadeus stond in 2011 bovenaan de Europese Commissie-lijst van R&D investeerders in Europa met betrekking tot computer services en reis- en toerismesectoren. Amadeus investeerde in dat jaar meer dan €340 miljoen, wat neerkomt op ongeveer 12.7% van de geconsolideerde omzet. Innovatie is een van de stuwende krachten achter de vooruitgang en groei van Amadeus, waardoor de technologie van het bedrijf een uitstekende concurrentiepositie in de markt heeft bereikt. Amadeus heeft wereldwijd vijftien R&D centra (Nice, Londen, Sydney, Antwerpen, Aken, Frankfurt, Boston, Miami, Toronto, Straatsburg, Tucson, Bangalore, Bogota, Warschau en Bangkok), waar momenteel 4.500 mensen werken.
 

Over Amadeus
Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.
Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, etc), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).

Amadeus opereert onder een transactiegebaseerd business model en verwerkte meer dan 947 miljoen factureerbare transacties in 2011.  

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 73 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2011 een omzet van EUR 2.712 miljoen en een EBITDA van EUR 1.039 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft wereldwijd ca. 10.000 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com
Voor Amadeus Investor Relations centre, surf naar: www.investors.amadeus.com