Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Afgelopen maandag 23 april 2012, is de La Trappe fietsroute opnieuw geopend in het Proeflokaal van La Trappe. De officiële opening werd uitgevoerd door Thijs Thijssen, directeur van Brouwerij de Koningshoeven en Guus van der Wolde, directeur Vrijetijdshuis Brabant.

Deze laatste benadrukte in zijn toespraak het belang van het ‘vermerken’ van fietsroutes, met als doel het fietsen in Brabant populairder te maken.

Bierbrouwerij de Koningshoeven is de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen.

Fietsen en proeven
De fietsroute van La Trappe bestaat al 15 jaar. De route is op 3 mei 1996 door Bierbrouwerij de Koningshoeven aangeboden aan de provincie Noord-Brabant, ter gelegenheid van haar 200-jarig bestaan. Inmiddels hebben vele fietsers de routes gefietst; om kennis te maken met de Brabantse omgeving én om te proeven van de La Trappe Trappistenbieren.

De fietsroute bestaat uit twee verschillende routes van 30km en 60km door o.a. Oisterwijk, Oirschot en Hilvarenbeek. De fietsroutes zijn bovendien uitgebreid; de gemeente Hilvarenbeek is nieuw toegevoegd. Op de routekaart staat ook een groot aantal horecagelegenheden, waar fietsers kennis kunnen maken met La Trappe én de Brabantse gastvrijheid. De route is straks via RoutesinBrabant.nl ook als GPX-bestand te downloaden.

‘Vermerken’ van fietsroutes
“Het vermerken van routes, daar moet Brabant in de toekomst veel meer op in gaan zetten. Juist nu is dat nodig, omdat we een terugloop aan fietstochten (en bestedingen) in Brabant zien,” zei Guus van der Wolde, directeur van Vrijetijdshuis Brabant. Routebureau Brabant heeft aangegeven daar de komende jaren veel meer op in te willen zetten.