Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het taboe op singlereizen blijkt een ware luchtbel. Want hoewel de media ons wil doen laten geloven dat singles angst kennen om mee te gaan met singlereizen, gaan singles steeds vaker mee met organisaties die zich specialiseren in alleenstaanden-uitjes en reizen

Vooroordelen zijn het grootste struikelblok. En beslist niet alleen bij de media zelf. Mensen met een partner menen namelijk ook precies te weten hoe de vork in de steel zit als het om singlereizen gaat.

De drempel richting singlereizen wordt steeds lager. Een praktijkvoorbeeld is Bradly Singlereizen uit Zwolle. Daar gaan de positieve berichten over de georganiseerde uitjes van mond tot mond en steeds meer singles weten dan ook de weg te vinden naar deze organisatie, die de gasten de keuze laat om juist wel of niet actief te zijn tijdens de uitjes. (Ook dat is namelijk een vooroordeel: singlereizen móeten actief en avontuurlijk zijn) Bij Bradly reizen kun je indien je wenst de hele dag lekker luieren of rondhangen maar uiteraard is er altijd een groep die wel gaat wandelen, fietsen of een andere activiteit onderneemt. De keus is aan de alleenstaande zelf. Niets moet en alles mag is bij Bradly het motto.

Singles zijn doorgaans zeer tevreden over single-reizen: er heerst gezelligheid binnen de groep, men maakt makkelijk contact, men is sociaal. Singles gaan doorgaans vaker met dezelfde organisatie mee op reis.

Het is jammer dat consistent ( en vaak door ‘niet-singles’) wordt volgehouden dat de alleenstaande niet alleen op pad durft te gaan; dat vooroordeel is maar lastig te doorbreken.

Link naar de website www.bradly.nl