Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van 16 juli t/m 12 augustus rijdt er een opvallende historische bus; Arnhem Touristic. Deze bus rijdt langs de toonaangevende publiekstrekkers in Arnhem-Noord: Nederlands Watermuseum, Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Oorlogsmuseum 40-45.

De historische bus rijdt dit jaar een proefperiode van een maand. Initiatiefnemers Jan Soek (raadslid Zuid Centraal) en Sabine Andeweg (raadslid D66) leggen zo op een opmerkelijke- en aantrekkelijke wijze een 'verbinding' tussen het centrum van Arnhem (het station) en een aantal attracties. De Stichting Veteraan Bussen is verantwoordelijk voor de exploitatie van deze unieke buslijn. Presikhaaf Bedrijven verzorgt de reisleiders. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Hermes/Connexxion, Nederlands Watermuseum, Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Oorlogsmuseum 40-45


De opvallend bestickerde bus vertrekt van 16 juli t/m 12 augustus dagelijks vanaf het Centraal Station in Arnhem en zet bezoekers af bij de ingang van de attracties. De vertrektijden vanaf het Centraal Station zijn: 10.00, 11.00, 12.00, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Een dagkaart maakt het mogelijk om gedurende de dag onbeperkt gebruik te maken van deze uniek bus (bezoekers kunnen dus ook weer terug naar het Centraal Station of naar een andere attractie) en kost slechts € 3,- per persoon. Deze dagkaart is te koop bij de buschauffeur.

 

Voor meer informatie kijk op www.vvvarnhemnijmegen.nl/highlights/arnhem/toeristische-bus-arnhem-touristic/