Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Arubaanse Caribbean Sea Jazz festival belooft een waar muziekspektakel te worden met de komst van salsa-ster Oscar d’Léon, de op Aruba geboren hiphop-ster Pete Philly en niemand minder dan souldiva Chaka Khan.

Het internationale muziekfestival vindt plaats op 5 en 6 oktober in het Cas di Cultura theater op Aruba, het ‘One Happy Island’.

Bekende en minder bekende muzikanten uit Aruba, Nederland en andere landen maken tijdens dit jazzweekend hun opwachting. Met warm-up concerten en jamsessies kunnen bezoekers kennis maken met verschillende festivalartiesten. Ook is er volop ruimte voor dans, poëzie en kunst.

Radiozender Arrow Jazz FM biedt jazzliefhebbers de kans om samen met de Nederlandse singer/songwriter Giovanca naar Aruba te vliegen. Er staat onder andere een exclusieve Meet & Greet met Chaka Khan op het programma. Kijk voor meer informatie op www.maduro.nl

Met het Caribbean Sea Jazz Festival laat Aruba zien veel meer te bieden dan hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het ‘One Happy Island’ is al jaren het middelpunt van muziek, kunst en cultuur, waarbij internationale sterren het eiland aandoen. Zo traden Candy Dulfer en Angie Stone op tijdens de vorige editie van het jazzfestival. En in juni nog maakte Ray Liotta, bekend van de maffia-film Goodfellas, zijn opwachting bij de derde editie van het Aruba International Film Festival.

Jazz, funk… en meer in Caribische sferen

Wie naast het bijwonen van muzikale optredens ook wil genieten van een welverdiende vakantie in een tropisch klimaat, kan zich vermaken op een van de vele prachtige stranden. Voor sportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden: van duiken en snorkelen tot kitesurfen en golfen. Voor culinaire liefhebbers is Aruba echt een walhalla met keuze uit meer dan 200 restaurants. En wie nog energie over heeft, kan inkopen doen in winkelparadijs Oranjestad of zich in het bruisende nachtleven storten, om vervolgens heerlijk bij te komen in een van de vele spa’s op het eiland. Kijk voor meer informatie op www.aruba.com