Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dolcevia.com, het favoriete e-magazine over Italië van Nederlanders en Belgen, publiceert haar eerste interactieve reisgids voor Toscane als i-magazine in interactief pdf formaat.

De uitgave ‘Toscane’ kan worden gelezen op telefoons, ipads, ebook readers en laptops. De gids staat boordevol tips en adressen in Florence, San Gimignano, de stranden van de Versilia, wat te doen met kinderen en actieve vakanties in Toscane.

Antwerpen, 25 juli 2012 – Dolcevia.com stelde een interactieve reisgids over Toscane samen die up-to-date informatie geeft over de regio, de steden, de bezienswaardigheden, accommodatie, restaurants, praktische tips, evenementen en activiteiten. Het i-magazine is gemaakt in pdf formaat om onderweg gemakkelijk te kunnen raadplegen maar uiteraard is het ook gewoon uit te printen.

'Toscane' Interactief magazine van Dolcevia.com

Toscane behoort nog steeds tot een van de voornaamste bestemmingen van reizigers naar Italië. Deze eerste interactieve reisgids voor Toscane van Dolcevia zal dan ook een welkom en lichtgewicht onderdeel worden in de bagage van elke vakantieganger, met klikbare foto’s, kaarten en links naar meer informatie.  

Niet alleen geeft ‘Toscane’ leuke achtergrond verhalen over diverse bestemmingen in deze Italiaanse regio, het staat ook boordevol praktische tips over wat te doen of wat te zien in de belangrijkste toeristische trekpleisters met stadswandelingen, informatie waar de beste winkels en outlets te vinden zijn en wijn routes door de Chianti-streek met alle adressen van wijnkelders onderweg. De mooiste stranden van de Versilia en Grosetto voor het schepjes-en-emmertjes-bataljon en attracties voor kinderen zoals het prehistorisch park bij Pisa en het park van Pinokkio zijn ook opgenomen in de gids. Aparte hoofdstukken zijn er o.a. over Florence, San Gimignano, Siena, de Maremma en de Val d’Orcia, met vermelding van restaurants en winkels met lokale specialiteiten.  Actieve vakanties  zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het aanbod dus worden ook golf-, fiets-, wandel- en kitesurfing vakanties belicht.

Accommodatiegids onderweg in Toscane

Tot slot worden een 50-tal door de redactie geselecteerde adressen van agriturismi, B & B’s en charmante hotelletjes  beschreven die eveneens interactieve links hebben naar meer informatie.


Dolcevia.com
benadert de bestemming ‘Toscane’ vanuit een eigenzinnige invalshoek.  Bijdragen kenmerken de aandacht voor de goede dingen van het Italiaanse leven: het Italiaans design, de mode, de keuken, het landschap, maar ook de ervaring van een mooie vakantie of een bijzonder hotel.  

Het i-magazine ‘Toscane’ is te koop voor Euro 3,95 op de website van Dolcevia: http://www.dolcevia.com/nl/italie-reizen/regio/toscane/reisinformatie/1482-nieuw-imagazine-toscane-kopen . Het is mogelijk om vooraf  de gids in te zien.  Het i-magazine (7 MB) is te downloaden met de laatste versie van Adobe Reader.