Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van januari tot en met mei 2012 heeft een recordaantal Nederlanders vakantie gevierd op Curaçao. Dit blijkt uit cijfers die het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) vandaag bekend heeft gemaakt.

Curaçao trok de eerste vijf maanden 62.153 Nederlandse bezoekers. In dezelfde periode in 2011 waren dat er 60.314. Dit is een stijging van ruim 3 procent. In totaal verwelkomt Curacao tot nu toe 9% meer bezoekers en staat de teller op 170.701 internationale gasten.

Het aantal overnachtingen op Curaçao is ook gestegen. Vanuit Nederland zijn dit er 692.571 sinds de start van 2012. Dit is een groei van 3,8%. De Nederlandse bezoeker neemt 46% van het totaal aantal overnachtingen voor zijn rekening. Nederlanders overnachten gemiddeld 11,4 nachten op het eiland. In 2011 was dit nog 11 nachten.

In totaal verwacht het CTB het jaar af te sluiten met een groei van 2-3% op de Nederlandse markt. Momenteel lopen de totale Nederlandse zomerboekingen nog drie procent achter ten opzichte van vorige zomer. Er worden deze zomer meer lastminute boekingen naar het eiland gemaakt dan in voorgaande jaren.

Het behoud van het Nederlandse marktaandeel en het verder uitbouwen van de Duitse en Belgische markten zijn speerpunten voor het CTB. Mede dankzij de wekelijkse rechtstreekse vlucht van airberlin vanuit Düsseldorf mag Curaçao tot nu toe 7.079 Duitse bezoekers welkom heten. Dit is een stijging van 130%. Curaçao hoopt in de toekomst ook een rechtstreekse vlucht vanuit België te realiseren.