Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zaterdag 4 en zondag 5 augustus is Blackfoot Indiaan Clifford Crane Bear voor de tweede keer deze zomer te gast in Museum Volkenkunde.

In navolging van het succesvolle weekend eerder deze maand, komt Clifford Crane Bear aanstaand weekend vertellen over zijn achtergrond als Blackfoot Indiaan en de belangrijke betekenis die dromen en verhalen bij dit volk spelen. Daarnaast geeft hij verschillende workshops zoals het maken van dromenvangers en praatstokken en het tekenen van dromen. Deze unieke activiteiten vinden plaats in het museum en in een van de vier grote Tipi’s, Indianententen, die de hele zomer lang in de tuin van Volkenkunde staan.

Workshops
Tijdens het weekend verzorgt Crane Bear verschillende workshops. Zo kunnen kinderen met wilgentwijgen, draad met was, stenen en andere natuurlijke materialen aan de slag om een dromenvanger te maken, geïnspireerd op een Indiaanse traditie. In de workshop Dromen tekenen proberen kinderen samen met hun (groot)ouders hun eigen dromen uit te tekenen op een vel papier in de vorm van een bizonhuid. Bij de Blackfoot Indianen krijg je als je aan het woord bent een stok: een praatstok. Bezoekers kunnen in de traditie van de Blackfoot Indianen deze stokken met kralen versieren.

Clifford Crane Bear
Clifford Crane Bear is verhalenverteller en historicus bij de Blackfoot Indianen. Hij komt uit Siksika, een reservaat in Canada. Om zijn cultuur te behouden en door te geven werkt hij samen met jongeren en experts uit zijn eigen gemeenschap en verschillende Europese musea. Door het vertellen van verhalen hoopt hij iets te kunnen delen van de rijkdom en diversiteit van de oorspronkelijke bewoners van Canada en de Verenigde Staten. Crane Bear vertelt de verhalen zoals zijn grootvader ze vroeger aan hem vertelde.
 
Voor het complete programmaoverzicht, kijk op: www.volkenkunde.nl