Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De hotelketen werd in 1952 opgericht door Kemmons Wilson en is sinds de opening van het allereerste Holiday Inn hotel in Memphis, Tennessee uitgegroeid tot één van de bekendste hotelketens ter wereld met jaarlijks één miljoen gasten en met merken als Holiday Inn, Holiday Inn Express, Holiday Inn Resorts en Holiday Inn Club Vacations.

Vandaag de dag checken er elke seconde drie personen in bij een van de 3.375 hotels van Holiday Inn.

Mijlpalen in de geschiedenis van Holiday Inn
Holiday Inn is altijd een echte voorloper geweest en mag daarom trots zijn op een lange geschiedenis van ‘primeurs’. Zo was Holiday Inn in 1984 het eerste internationale merk dat zich in China vestigde en was het in 1995 de eerste hotelketen met een online reserveringstool. Holiday Inn spande de kroon dit jaar met de opening van haar grootste hotel: Holiday Inn Macao Cotai Central, met 1.224 kamers, 11 restaurants en 3 zwembaden.

Traditionele waarden in een hedendaags hotel
Naast haar 60e verjaardag op 1 augustus 2012, viert Holiday Inn dat het net succesvol een herlanceringsprogramma heeft afgerond waarin wereldwijd voor 1 miljard dollar werd geïnvesteerd in renovaties. Die ‘vernieuwing’ had als doel één van meest iconische merken ter wereld te herdynamiseren en haar relevantie voor de hedendaagse reiziger te onderstrepen.

Holiday Inn Leiden, het eerste Holiday Inn hotel in Europa
In 1968 opende Holiday Inn haar eerste hotel in Europa, in Leiden. Het hotel bestond toen uit een ‘motel’ gedeelte waar de gasten konden overnachten een eetgedeelte waar de gasten konden ontbijten en dineren. In 1978 kwam Kemmons Wilson, de oprichter van Holiday Inn, langs voor de viering van het 10-jarig bestaan van het eerste Europese Holiday Inn hotel.

In 1980 is de Holidome gebouwd, een overkapping die het motel- en eetgedeelte met elkaar verbindt, zodat de gasten overdekt naar het restaurant kunnen lopen. Tegenwoordig heeft Holiday Inn Leiden 200 kamers, 14 vergaderzalen, een restaurant, bar, lounge, squash- en tennisbanen, en verschillende recreatieve faciliteiten met onder andere een zwembad, sauna en Jungle club voor de kinderen. In 2013 zal het hotel worden uitgebreid met een extra verdieping met een lounge, 40 kamers en 2 suites.

‘Wereldwijd vieren we de verjaardag van Holiday Inn met onze primeurs van de afgelopen 60 jaar. Van het eerste hotel waarin kinderen gratis konden verblijven en eten tot onze wereldwijde renovaties ter waarde van 1 miljard dollar. Wij zijn verheugd dat we onze primeurs kunnen delen met de mensen die het meest voor ons betekenen – onze gasten – en nodigen hen uit om ook hun eigen heuglijke eerste keren met ons te delen op Facebook en Twitter. Zij maken dan tevens kans op het winnen van een familievakantie van een week en zo nieuwe herinneringen te vormen bij een Holiday Inn naar keuze,’ aldus Verchele Wiggins, Vice President, Global Brand Management, Holiday Inn Family of Brands.