Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor het eerst is de Europese vakantiehuizenmarkt onder de loep genomen. Wat kenners al wisten, wordt nu door onderzoek van het Amerikaanse PhoCusWright in samenwerking met verschillende spelers uit de markt bevestigd; vakanties in een vakantiehuis vormen alles behalve een nichemarkt en naar verwachting stijgt de vraag naar dit type vakanties in 2013 met 6%.

 
NOVASOL vakantiehuizen, onderdeel van Wyndham Exchange and Rentals van Wyndham Worldwide, heeft haar medewerking verleend aan een onderzoek van het internationale onderzoeksbureau PhoCusWright. Naast Belgen, Fransen, Spanjaarden, Italianen en Denen werden Nederlandse vakantiegangers gevraagd naar hun mening over de invulling van hun vakantie. Uit het PhocusWright-rapport komt naar voren dat gemiddeld 54% van Nederlandse vakantiegangers een vakantiehuis verkiezen boven een hotel of appartement. Het segment is daarom ook in de Nederlandse toerismebranche alles behalve een nichemarkt te noemen. Bovendien is dit type vakanties met een Europese omzet van 20 miljard euro per jaar met recht een ‘megatrend’.
 
Maar wat maakt dit type vakanties tot een megatrend? Het antwoord luidt: onthaasten, optimaal genieten, als ‘inwoner’ de bestemming écht beleven en dat alles in een huiselijke privéomgeving. De megatrend ‘vakantievieren in een vakantiehuis’ gaat hand in hand met de hang naar een gezondere levensstijl, iets wat grote invloed heeft op het vakantiegedrag van de Nederlanders. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat ongeveer 71% van de Nederlandse vakantiehuisliefhebbers meer dan twee keer per jaar in een vakantiehuis verblijft.  
 
„Eigenlijk komt deze uitkomst niet als een verrassing voor ons”, aldus Frans Schoon, Algemeen Manager bij NOVASOL Nederland. „Al ruim 15 jaar begeven wij ons op de Nederlandse markt en weten we precies hoe groot de vraag naar vakantiehuizen is”. Schoon vervolgt: „We zijn door de jaren heen meegegroeid met de toenemende vraag naar vakantiehuizen en zijn verheugd over de stijging die de zomerresultaten laten zien”.  
 
Voor meer informatie over NOVASOL en de Wyndham Group zie www.novasol.nl en www.wyndhamworldwide.com