Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ferrymaatschappij Scandlines stelt beleving aan boord centraal bij overtochten op de Oostzee. De nadruk ligt op flexibele cateringservices met kwalitatief goede producten, aangepast aan de duur van de verschillende routes.

Eind 2012 neemt Scandlines eveneens twee nieuwe schepen in de vaart, die zorgen voor een verdubbeling van de capaciteit op de route Rostock-Gedser. Ook is het interieur van de schepen op de trajecten Puttgarden-Rødby en Helsingør-Helsingborg voorzien van een nieuwe uitstraling met gebruik van moderne en frisse kleuren.  

Van een koffiecorner tot buffetrestaurant en á la carte restaurant met steaks en zeevruchten: de nieuwe cateringconcepten bieden de gasten van Scandlines een uitgebreide keuze. Op alle schepen van de ferrymaatschappij vind je de ‘FoodXpress’ waar je bij zeezicht geniet van sandwiches, belegde broodjes, snacks en warme en koude dranken. Nieuw op het Duits-Deense traject Rostock-Gedser is het ‘Baltic buffet’ met een gevarieerd aanbod seizoensgebonden gerechten voor een all-inclusive tarief.  

Gasten op de overtocht Puttgarden-Rødby, ook bekend als de ‘Vogelvluchtroute’ door zijn korte reistijd (45 min.), kunnen last-minute inkopen doen bij ‘Good2Go’. Hier worden naast etenswaar en dranken ook reisartikelen verkocht. Op de Deense schepen op dit traject vind je eveneens het nieuwe ‘Berlin coffee house’. Voor een goede kop koffie op de Deens-Zweedse route Helsingør-Helsingborg, kun je terecht bij het ‘Ristretto coffee house’. Lunch en diner worden op de route Helsingør-Helsingborg geserveerd in de moderne ‘Waves Bistro’ en het ‘Waves Restaurant’.  

Nieuwe schepen verwacht
Eind 2012 voegt Scandlines twee schepen aan haar vloot toe, die worden ingezet op de route Rostock-Gedser. Door deze moderne schepen genaamd ‘Berlin’ en ‘Copenhagen’, wordt de capaciteit met 100% verhoogd. Ook deze schepen worden voorzien van de nieuwe cateringconcepten.

De Scandlines routes Puttgarden-Rødby, Rostock-Gedser en Helsingør-Helsingborg behoren tot de meest belangrijke verbindingen tussen Duitsland, Denemarken en Zweden Met het speciale Zweden-ticket boek je de gecombineerde overtochten Puttgarden-Rødby en Helsingør-Helsingborg tegen een verlaagd tarief. Voor dit combinatieticket hoeven van te voren geen specifieke vertrektijden gereserveerd te worden, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Consumenten vinden meer informatie over Scandlines op www.scandlines.nl