Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line breidt het Alaska cruiseseizoen 2013 uit met meer afvaarten en veel voordeel voor de gasten.

Hoewel het aantal schepen in de Alaska reisroutes hetzelfde blijft als in 2012, wordt de capaciteit vergroot door een verdubbeling van het aantal vertrekken van het ms Amsterdam met een nieuwe zevendaagse cruise vanuit Vancouver. Hierdoor stijgt het aantal vertrekken met 8,5% en de passagierscapaciteit met 6%.
 

Vroegboek-voordeel, dat van toepassing is op een groot gedeelte van de afvaarten, omvat ook gratis upgrades, evenals gereduceerde tarieven voor een derde en vierde persoon in de stateroom op geselecteerde reizen. Zo maakt een gezin bestaande uit vier personen op geselecteerde afvaarten een cruise met tarieven die beginnen bij € 749 voor de eerste twee passagiers. En reizen de derde en vierde persoon, met verblijf in dezelfde stateroom, voor een gereduceerd tarief.

‘Met het vergroten van onze capaciteit in Alaska wordt het aantal cruisedagen in 2013 verhoogd naar bijna 1,6 miljoen, zegt Richard Meadows, executive vice president of sales, marketing and gastenprogramma’s. ‘Deze routes vielen altijd al onder de meest populaire cruises. De nieuwe zevendaagse cruise op het ms Amsterdam geeft ons de mogelijkheid om meer passagiers de schoonheid van Alaska te laten zien. Ook stimuleren wij reizigers om vroeg te boeken -voor extra voordeel.’

Het ms Amsterdam (1.380 passagiers) start het Alaska cruiseseizoen 2013 op 24 mei en vaart in totaal 17 zevendaagse ‘Inside Passage voyages’. Passagiers brengen tijdens deze cruise met vertrek vanuit Vancouver een bezoek aan Juneau, Skagway en Ketchikan, daarnaast varen zij ook de schilderachtige route door het Glacier Bay National Park of het Tracy Arm Fjord/Twin Sawyer Glaciers.

Het ms Zaandam en het ms Statendam varen elk 18 ‘Gulf of Alaska’ cruises met vertrek vanuit Vancouver. Beide schepen varen in totaal vier Inside Passage routes. Overige ‘Inside Passage’ cruises worden gevaren door ms Amsterdam (17), ms Volendam (21) en ms Zuiderdam (20). Daarnaast worden ms Oosterdam en ms Westerdam ingezet voor respectievelijk 21 en 20 zevendaagse cruises met vertrek vanuit Seattle.

Zevendaagse rondreis Alaska Explorer Voyages vanuit Seattle

Het ms Oosterdam (1.916 passagiers) vertrekt op zondag 5 mei voor de eerste van 21 zevendaagse Alaska Explorer cruises. Zaterdag 11 mei vertrekt het ms Westerdam (1.916 passagiers) voor de eerste van 20 zevendaagse Alaska Explorer cruises. Passagiers bezoeken onder meer Juneau, Sitka en Ketchikan in Alaska, inclusief Tracy Arm Fjord/Twin Sawyer Glacier, alsmede Victoria in Brits-Columbia.

Zevendaagse rondreis Inside Passage vanuit Vancouver

Vijf schepen van Holland America Line, ms Amsterdam, ms Statendam, ms Volendam, ms Zaandam en ms Zuiderdam, varen elk een zevendaagse rondreis Inside Passage voyages met vertrek en aankomst in Vancouver. In de periode van 1 mei tot 21 september vertrek het ms Volendam (1.432 passagiers) iedere woensdag en het ms Zuiderdam (1.916 passagiers) iedere zaterdag voor, in totaal 41, rondreizen. Gedurende deze rondreis bezoeken gasten onder meer Juneau, Skagway, Ketchikan, Glacier Bay National Park en maken zij een korte stop in Tracy Arm Fjord.

 

Vier extra Inside Passage cruises worden gevaren met ms Statendam, vertrek vanuit Vancouver op 5 en 12 mei en 22 september. Het ms Zaandam vertrekt op 5 mei.

Tijdens het inschepen op de Alaska Explorer Voyages vanuit Seattle is een ranger van het Klondike Gold Rush National Historic Park beschikbaar om de gasten te informeren over het park en over de overige parken gesitueerd langs de Inside Passage.

Op alle Glacier Bay cruises is tevens een park ranger en inheemse tolken van de Indiaanse Huna stam aan boord om de gasten te informeren over de oorsprong van hun stam en culturele tradities.

Zevendaagse Discovery Voyages cruise van Vancouver naar Seward en vice versa

De intiemere schepen, ms Statendam (1.260 passagiers) en ms Zaandam (1.432 passagiers) maken het mogelijk om de Golf van Alaska cruise-ervaring te beleven op een middelgroot cruiseschip. Elk schip vaart 18 ‘Gletsjer Ontdekkingsreis’ cruises welke iedere zondag van 13 mei tot 16 september vertrekken en varen tussen Vancouver en Seward. Gedurende deze cruise bezoeken gasten onder meer Ketchikan, Juneau, Skagway, Glacier Bay en maken zij een cruise door de Inside Passage, inclusief een zeedag in de Golf van Alaska

 

Ontdek meer van Alaska met CruiseTours en exclusieve havenbezoeken

De uitbreiding van het aantal vertrekken en passagierscapaciteit maakt het voor gasten mogelijk een cruise te combineren met een CruiseTour. Door de CruiseTours kunnen gasten tijdens een drie-, vier- of zevendaagse cruise via de Inside Passage ook een tourgedeelte naar het binnenland van Yukon en Alaska te maken. Zoals een driedaagse Denali National Park tour, met het vele wild en spectaculair landschap. De CruiseTours zijn zo samengesteld dat de hoogtepunten van Alaska ’s wildernis, het dierenleven, de oorspronkelijke cultuur en de historie aan bod komen.

 

Holland America Line biedt, in combinatie met haar Alaska cruises, meer dan 250 optionele excursies op land. Gasten kunnen hun Alaska-ervaring optimaliseren met avontuurlijke excursies als ‘wildlife spotten’, historie, kunst en gastronomie. Exclusieve ‘Cruise with Purpose’- excursies aan wal maken het voor gasten mogelijk om iets terug te doen voor de maatschappij, het milieu, het dierenwelzijn of de economische groei.

 

Passagiers kunnen ook andere activiteiten ondernemen zoals kajakken op zee, vlieg- of sportvissen, een excursie maken op een hondenslee of het spotten van adelaars, zeeotters en walvissen.

Om de cruise compleet te maken, kunnen gasten ook deelnemen aan excursies zoals White Pass top Scenic Railway uit Skagway, Russische erfgoed in Sitka, een fototour in Haines of een culinair vijfgangen proeverij met Alaska ’s zeevruchten bereid door een lokale chef-kok in Ketchikan.

 

De tarieven voor de populaire zevendaagse Alaska Inside Passage cruises met vertrekken vanuit Seattle of Vancouver beginnen bij € 899 voor een binnenaccommodatie met op geselecteerde afvaarten gratis upgrade en een gereduceerd tarief voor een derde en vierde persoon tijdens de vroegboek-periode.

 

Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, kijk op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl of bel 0800-7245 425.