Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In de nieuwe tentoonstelling ‘Delfts Blauw. Kunst of Kitsch’ staan het imago en de identiteit van Delfts Blauw centraal. Delft is wereldberoemd om haar Delfts Blauw aardewerk.

Jaarlijks komen toeristen uit de hele wereld naar de Prinsenstad om de Delfts Blauwe pracht en praal te bewonderen. Tijdens de museumnacht op vrijdag 26 oktober 2012 wordt in Museum Het Prinsenhof in Delft de tentoonstelling geopend.

Typisch Hollands
Bezoekers maken kennis met de verschillende aspecten van het bijzondere aardewerk. Er wordt van alles verteld over Delfts Blauw: van het productieproces, en de gebruikstoepassingen tot de verzamelwoede. Ook komen de functies van Delfts Blauw als icoon voor ‘typisch Hollands´ en als inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars aan bod. Bezoekers beantwoorden de vraag: Delfts Blauw, is het kunst of is het kitsch?

Praktische informatie
Museum Het Prinsenhof organiseert de tentoonstelling in samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Beide musea zijn wereldberoemd vanwege hun hoogstaande keramiekcollecties. De tentoonstelling is tweetalig: Nederlands en Engels. Voor deze tentoonstelling geldt een toeslag bovenop de entreeprijs. De bezoeker ontvangt een gratis tweetalig informatieboekje. De tentoonstelling 'Delfts Blauw. Kunst of Kitsch' loopt tot 1 september 2013.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ikhouvanblauw.nl.