Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Spinozahuis waar de wereldberoemde filosoof Benedictus de Spinoza (1632-1677) een aantal jaren heeft gewoond, is na renovatie weer geopend voor publiek. In het huis in Rijnsburg, dat sinds 1899 een museum is, heeft Spinoza een aantal boeken geschreven.

Zo schreef hij onder meer een inleiding op de filosofie van Descartes en begon hij hier aan zijn belangrijkste werk de ‘Ethica’.

Reconstructie van de bibliotheek
De bibliotheek die Spinoza bij zijn overlijden in 1677 naliet, kon grotendeels worden gereconstrueerd. De perkamenten en leren banden vormen nu een boekenverzameling die uniek is in de wereld, geplaatst in een kamer met de sfeer uit een schilderij van Johannes Vermeer. De collectie bevat ook een aantal portretten van Spinoza, brieven en documenten. In het gastenboek schreef Albert Einstein tijdens zijn bezoek aan het huis in 1920 zijn naam. De slijpbank in het museum is een reproductie van de bank die Spinoza gebruikte voor het slijpen van lenzen. Naast filosoof was Spinoza namelijk ook lenzenslijper voor microscopen en telescopen.  

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.spinozahuis.nl.