Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Mauritshuis wordt gerenoveerd en uitgebreid en is de komende twee jaar gesloten. Een groot deel van de collectie van het museum is daarom tijdelijk naar het Gemeentemuseum Den Haag verhuisd.

Meer dan honderd topstukken verruilen hun vertrouwde decor van historisch stadpaleis voor de strakke architectuur van H.P. Berlage.

Onder de titel ‘Meesters uit het Mauritshuis’ zijn onder meer het ‘Gezicht op Delft’ van Vermeer, ‘De Stier’ van Potter en ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum te zien. De tentoonstelling loopt tot medio 2014.

Kunstschatten van Den Haag
Het Mauritshuis staat bekend om de hoogwaardige verzameling schilderijen van meesters uit de Gouden Eeuw, terwijl het Gemeentemuseum geroemd wordt om zijn collectie hedendaagse kunst en de grootste verzameling werken van Piet Mondriaan ter wereld. Voor het eerst zijn de belangrijkste kunstschatten van Den Haag te zien in één gebouw: meesterwerken van Potter, Johannes Vermeer en Rembrandt naast werk van Piet Mondriaan, Vincent van Gogh, Ernst Ludwig Kirchner en Odilon Redon. Een uitzonderlijke mogelijkheid om topstukken uit zes eeuwen kunst in één bezoek te bewonderen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.gemeentemuseum.nl.