Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft over het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2012, een operationeel verlies geleden van € 26,5 miljoen.

Dit betekent een aanzienlijke daling van 77 procent ten opzichte van het verlies van € 115,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze substantiële verbetering is bereikt door  verdere kostenbesparingen en optimalisatie van het netwerk en yield management processen. Dit operationele verlies was tevens lager dan het operationele verlies van € 80,7 miljoen gedurende het eerste kwartaal van 2012.

Gedurende de eerste zes maanden van 2012, bedroeg het netto verlies € 136,8 miljoen, een daling van 32% t.o.v. het netto verlies van € 201,8 miljoen in dezelfde periode van het jaar ervoor.

Ahmad Jauhari Yahya, Group Chief Executive Officer van de Malaysia Airlines Group: “We waren in staat een lager nettoverlies over de eerste twee kwartalen van 2012 te realiseren in vergelijking met het voorgaande jaar, omdat we tijdig een aantal noodzakelijke beslissingen hebben genomen. Ook in het tweede kwartaal hebben we niet-rendabele routes afgestoten. Het is van groot belang dat we onze vloot  en het netwerk zorgvuldig kunnen afstemmen op de vraag vanuit de markt.  Wat de kosten betreft hebben we onze brandstofuitgaven kunnen verlagen van 18 naar 15 procent door de inzet van nieuwe zuinigere toestellen.”

De luchtvaartmaatschappij vervoerde 3,3 miljoen passagiers gedurende het tweede kwartaal, met een gemiddelde bezettingsgraad van ruim 74 procent. Verder daalde de gemiddelde opbrengst per passagier met 6% en de operationele capaciteit met 10%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.