Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.967.524 (2009)  inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land. Booking heeft meer dan 1000 hotels die onkine geboekt kunnen worden.

Booking heeft meer dan 1000 hotels die onkine geboekt kunnen worden. Voor maatwerk kunt u terecht bij Tulip Tours in Ho Chi Minh City.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.  De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.   Zie kaart met hotels onderaan de pagina.

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk  en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Geografie
De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk tussen kustlijn en de grens is 50 km breed, het grootste 600 km.
De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Steden
De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.
Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:
    * Can Tho
    * Da Nang
    * Hai Phong
    * Ho Chi Minhstad

Monumenten op de Werelderfgoedlijst
1993     C     Complex van Huémonumenten
1994     N     Ha Long Baai (uitgebreid in 2000)
1999     C     Oude stad Hoi An
1999     C     Heiligdom My Son
2003     N     Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang

Kaart met hotels onderaan de pagina