Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zeven schepen, 53 verschillende routes en 107 vertrekken. Zeven lijkt een geluksgetal voor Holland America Line volgend jaar zomer, wanneer de maatschappij met zeven schepen in de Europese wateren vaart en bovendien zeven nieuwe havens zal aandoen.


De zeven schepen - ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Prinsendam, ms Rotterdam, ms Ryndam en ms Veendam - varen 53 verschillende routes en maken totaal 107 reizen die voeren langs tal van bestemmingen. Van het noordelijkste puntje van Noorwegen tot de Zwarte Zee en over de Middellandse Zee.

‘Nu de populariteit van cruisen in Europa blijft groeien, worden er nieuwe cruisehavens geopend. Dit stelt ons in staat om meer ‘maiden calls’ of wel nieuwe bestemmingen aan onze routes toe te voegen’, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Of het nu gaat om een kortere of lange cruise, Holland America is trots op haar veelzijdige, wereldwijde aanbod. Deze nieuwe routes in Europa zullen veel cruiseliefhebbers aanspreken.’

De cruises, met een lengte variërend van zeven tot 64 dagen, maken het mogelijk om tijdens één reis een scala aan ervaringen op te doen dankzij een boeiende mix van bekende, gerenommeerde havens en kleinere, mindere drukbezochte bestemmingen.

Het aanbod voor 2013 illustreert de focus van Holland America Line op diversiteit in bestemmingen. Nieuwe havens in de routes zijn Alanya – Turkije, Alcudia – Mallorca, Galway en Killybegs in Ierland, Hydra en Igoumenitsa in Griekenland, Sassnitz in Duitsland. Daarnaast biedt de maatschappij 20 keer een meerdaags verblijf in de meeste geliefde havens, zodat de gasten volop de tijd hebben de stad te verkennen. Zo is er onder meer een langer verblijf in Amsterdam, Barcelona, Bordeaux, Kopenhagen, Dublin, Venetië, Hamburg, St. Petersburg en Istanbul.

Bijzondere nieuwe routes

De rondreis ‘Turkish Explorer’ met ms Ryndam vanuit Piraeus (Athene) laat de passagier kennismaken met de hoogtepunten van Griekenland en Turkije, inclusief een overnachting in Istanbul. Prijzen beginnen bij € 899 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

De zevendaagse ‘Homeric Quest’, eveneens met ms Ryndam, is perfect voor de Griekenland-liefhebber. Tijdens de cruise worden vijf Griekse havens aangedaan, daarnaast wordt ook de opgravingen van Efeze in Turkije bezocht. De vertrekdata zijn 14 en 28 september, alsmede 12 oktober. Tarieven beginnen bij € 899 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

De cruise ‘Mediterranean Odyssey’ met ms Eurodam maakt een 11-daagse rondreis vanuit Civitavecchia (Rome) met een extra overnachting in Pireaus (Athene). Gasten ontdekken het beste van Griekenland en leggen aan in Kerkira (Corfu), Katakolon (Olympia) en Santorini. Ook worden de Italiaanse steden Messina en Napels bezocht. De vertrekdatum is 28 april. Tarieven beginnen bij € 1.199 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

Het ms Noordam maakt een aantal 11-daagse cruises ‘Adriatic Voyage’ tussen Civitavecchia (Rome) en Pireaus (Athene) die vooral opvalt door de fascineren mix van havens bekend uit het Romeinse en Griekse Rijk. Zowel in Venetië als Pireaus wordt overnacht en hebben gasten alle tijd om de culturele rijkdom van deze steden te ontdekken. Het schip vertrekt op 25 april, 28 mei, 4 augustus, 6 september en 9 oktober. Tarieven beginnen bij € 1.299 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

Eveneens nieuw is de 11-daagse cruise ‘Ancient Mysteries’ van Pireaus naar Istanbul met ms Noordam. De route combineert een bezoek aan Port Said in Egypte (gateway to Caïro) en de piramiden van Gizeh met ondermeer een verblijf in Istanbul. De reis vertrekt op 6 en 17 mei, 15 en 26 augustus. Tarieven beginnen bij € 1.399 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

Ms Prinsendam maakt een 16-daagse ‘Mediterranean Explorer’ van Barcelona naar Pireaus in Griekenland. Tijdens deze cruise bezoekt de gast bekende en minder bekende steden zoals Toulon en Sète in Zuid-Frankrijk, Brindisi in Italië, Igoumenitsa en Hydra in Griekenland, Kusadasi in Turkije, Montenegro en het Griekse eiland Rhodos. De vertrekdatum is 16 september. Tarieven beginnen bij € 2.699 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting.

Populaire vaarschema’s, ook vanuit Rotterdam

Ook het nieuwste schip van Holland America Line, ms Nieuw Amsterdam, alsmede ms Veendam en ms Rotterdam varen volgend jaar zomer in Europa. Nieuw Amsterdam maakt een serie van zeven tot 12-daagse cruises op de Middellandse Zee met bezoeken aan een aantal populaire bestemmingen, zoals Marseille en Dubrovnik. Ms Rotterdam heeft een veelzijdig aanbod van zeven tot 18-daagse cruises vanuit Rotterdam naar alle delen van Europa, van de Baltische Staten of de noordelijke Noorse fjorden tot de Canarische Eilanden in het zuiden.

In juli maakt ms Veendam een 35-daagse rondreis ‘Voyage of the Vikings’ vanuit Boston in de Verenigde Staten om net als eerdere ontdekkingsreizigers de indrukwekkende natuur van Groenland, IJsland, Noorwegen en de Faroer Eilanden te bezoeken.

 

Voor liefhebbers van lange cruises biedt Holland America Line tal van mogelijkheden, waaronder een 64-daagse rondreis met ms Prinsendam, met 835 gasten het meest intieme schip van de maatschappij. Het schip vertrekt vanuit Fort Lauderdale op 14 maart voor haar ‘Grand Mediterranean Sea Voyage’ met bezoeken aan 32 bestemmingen in 14 verschillende landen. Tarieven beginnen bij € 6.999 per persoon, op basis van dubbele hutbezetting. Daarnaast zijn er deeltrajecten te boeken van 14 tot 64 dagen.  

Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, kijk op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl of bel 0800-7245 425.