Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oost-Europa is een populaire vakantiebestemming. Ook deze zomer reizen veel Nederlanders af naar vakantielanden als Kroatië, Hongarije en Tsjechië. NOVASOL speelt daar op in en verzorgt een extra aantrekkelijk verblijf in de parels van het Oosten.

Dé vakantiehuizenspecialist geeft goede redenen voor een (lastminute)vakantie in dit deel van Europa.
 
Tegenwoordig reizen veel Nederlanders de zon achterna naar Oost-Europese landen als Kroatië, Bulgarije, Hongarije en Tsjechië. Een ‘economische’ keuze zo blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau eerder dit jaar; de kosten voor een vakantieverblijf in Oost-Europa liggen gemiddeld 51% lager dan die voor een vakantieverblijf in Nederland. NOVASOL verhuurt aantrekkelijke woningen voor uiteenlopende vakantiegangers, van vroegboekers tot lastminute reizigers.
 
„Naast het feit dat Oost-Europa een voordelige bestemming is, is het vooral een veelzijdige vakantiebestemming”, aldus Frans Schoon Algemeen Manager bij NOVASOL. „We zijn blij dat Oost-Europa deel uitmaakt van ons portfolio, en wel om de volgende redenen:
 
1. Zonzeker; de gemiddelde dagtemperatuur in Oost-Europa ligt rond de 30 graden
2. Unieke cultuur en historie; Hongarije, Boedapest, Bulgarije, Sofia, Polen, Warschau, Krakau
3. Culinaire gastvrijheid; Poolse tradities, Hongaarse Goulash en de authentieke Tsjechische keuken
4. Bijzondere beleving; kunst, outdoor-activiteiten, muziek en onderdeel van het UNESCO werelderfgoed”.
 
Voor meer informatie over NOVASOL en het huizenaanbod in Oost-Europa zie www.novasol.nl.

Over NOVASOL
De ruim 31.000 individuele vakantiehuizen in 25 Europese landen behoren exclusief tot de NOVASOL groep, onderdeel van Wyndham Exchange and Rentals van Wyndham Worldwide. NOVASOL is daarmee de grootste aanbieder van vakantiehuizen in Europa en heeft accommodaties in o.a. Denemarken, Zweden, Tsjechië, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije in portefeuille. Het hoofdkantoor van NOVASOL is gevestigd in Kopenhagen. De Benelux wordt aangestuurd vanuit het kantoor in Tilburg

Het stichtingsjaar 1837 maakt Museum Volkenkunde in Leiden tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beht anno 2012 meer dan 240.