Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Daling van het aantal breuken en gewonden wintersport.  Ten opzichte van vorig jaar zijn er bij de ANWB Alarmcentrale 6% minder meldingen binnen gekomen dan vorig jaar. Ongeveer 207 wintersporters werden met de gipsvlucht terug gebracht.

Ongeveer 420 Nederolanders kwamen met de ambulance terug. Opvallend is een stijging van het aantal repatrieringen vanuit Tsjechië +(60%).
Bron: www.anwb.nl


Icelandair ziet meer toeristen naar Ijsland komen.
Door de voortdurende aandacht voor de Icesave affaire is de naamsbekendheid van Ijsland toegenomen. Door de aantrekkelijk geldkoers is Ijsland ook aantrekkelijker geworden voor de Amerikaanse toerist. Vanuit Nederland is het toerisme in 2009 gegroeid met 21%. De Lonely Planet heeft IJsland uitgeroepen tot ´Best value´ bestemming voor 2010.
Internet: www.icelandair.nl


Thuiswinkelnominatie voor Landal GreenParks

In de categorie Reizen en Vrije Tijd is Landal GreenParks wederom verkozen tot meest favoriete webwinkel. Criteria bij de keuze waren: prijs/kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, assortiment, overzichtelijkheid, aanbiedingen, lage prijzen, bereikbaarheid, levering, betalingsgemak, garantie en service, veiligheid en  betrouwbaarheid.
Internet: www.landal.nl


Happy Home deelt 1200 loten uit
In samenwerking met de Staatsloterij gaat Happy Home vakantiehuizen 1200 loten uitdelen. Bij een boeking geeft Happy Home een gratis staatslot met jackpot cadeau t.w.v. €15,-. Vorig jaar is een test gedaan met de staatsloterij actie. Doorn het grote succes wordt deze actie nu herhaald.
Internet: www.happyhome.nl


Kleinste KPN winkel opent deuren in Madurodam
Op 10 maart wordt in Madurodam een miniatuur van de KPN winkel geopend. Hiermee is de allerlaatste Primafoon in Nederland omgebouwd tot KPN winkel
Internet: www.madurodam.nl

Zuid Afrika met kinderen
Fair Mundo Travel organiseert avontuurlijke reizen naar Zuid Afrika - vooral voor gezinnen. Het avontuurlijk deel van de reis kan een deel van een safari zijn of een tocht door de bush. Er kunnen hutten worden gebouwd en eventueel bij heldere nacht sterren kijken.
Internet: www.fairmundotravel.nl


Boekingen naar Egypte blijven stijgen
Het toerisme naar Egypte blijft stijgen. Dat geven de ANVR GFK Statistieken van maart 2010 aan. Nederlandse reisorganisaties hebben samen een groei naar Egypte van 11,8%. Voor de aanstaande zomer wordt een groei van 32% verwacht. Daarmee is Egypte de snelst groeiende bestemming.
Internet: www.egypt.travel


TOPs en TOP-routes in de Duits-Nederlandse grensstreek

Duits-Nederlandse grensregio hebben vanouds prachtige landschappen en interessante stadjes waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen. In deze streken zijn fraaie routes ontwikkeld die een doorslaand succes zijn.
Internet: www.grensbelevenis.nl


Nieuwste filmavontuur van Alice en ontdek het Engelse Wonderland
Het nieuwe filmavontuur van regisseur Tim Burton draait in de Nederlandse bioscopen. VisitEngland ontwikkelde in haar een website een aantal pagina's waarop de diverse locaties van het populaire Engelse kinderverhaal van Lewis Carroll te vinden zijn.
www.enjoyengland.com/alice.


Nieuwe bestemmingen vanaf vliegveld Bremen
Dagelijks vanaf Groningen met Publicexpress. Vanaf 28 maart begint op de luchthaven City Airport Bremen de zomerdienstregeling. Vanuit dit vliegveld wordt naar 46 bestemmingen gevlogen, van Alicante tot Zürich. Ryanair bovendien biedt dagelijks non-stop-vluchten naar Berlijn aan en verbindt daarmee Bremen direct met Duitslands hoofdstad. De bussen van Publicexpress brengen passagiers vanuit Groningen meermaals per dag naar de luchthaven Bremen.
www.airport-bremen.de