Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op zaterdag 3 april opent Bobbejaanland weer haar deuren voor een nieuw seizoen vol te gekke rides, een nieuwe internationale paardenshow, een superspannende 4D-piratenfilm en doldwaze evenementen.

Daarnaast worden de bezoekers van het ’t Plezantste Land dit jaar verwelkomd door de Bobbejaanland Fun Brigade: Woody, Banana, Dreamy en King Kong zijn vier professionele pleziermakers, opgeleid in het vak der plezantisme. Ze hebben maar één missie: iedereen een geweldige dag bezorgen!


4 PLEZIERMAKERS = 50 ATTRACTIES

De vier pleziermakers verpersoonlijken ieder een eigen attractie, maar vertegenwoordigen het hele park met meer dan 50 overdekte en openlucht attracties: van rollercoasters tot wateractiviteiten tot het unieke kinderland. Zo neemt Woody de bezoekers mee in zijn wildwaterbaan, stelt King Kong waaghalzen op de proef in zijn treinwagon, experimenteert Banana met water in de Banana Battle en bezorgt Dreamy iedereen kippenvel in haar supergalactische Dreamcatcher. Samen zorgen de vier voor een onvergetelijke dag!

Woody, Banana, Dreamy en King Kong zijn ontstaan uit het DNA van hun attractie. Ze zijn verantwoordelijk voor de fun die je beleeft wanneer je Bobbejaanland bezoekt. Lid worden van de Bobbejaanland Fun Brigade of hen gewoon een keertje ontmoeten, kan via de virtuele wereld van Facebook, Netlog en Hyves. Daarnaast kan men in het park op de foto me de vier pleziermakers. Op verschillende plekken verspreid door het park zijn fotopunten opgesteld.


4D-FILM PIRATE STORY NIEUW!
Na ‘Haunted House’ pakt Bobbejaanland dit jaar uit met de gloednieuwe 4D-film ‘Pirate Story’. Een super spannende film waarbij de bezoekers oog in oog staan met een bende nietsontziende piraten.

Op een stormachtige nacht bevind je je als kijker in een museum. Alles is stil. Je durft het aan om de piratenschat te stelen, maar ontketent hierdoor een furieuze klopjacht. Onder donderend geluid en met angst in je benen probeer je te ontkomen aan een eeuwenoude vloek die je zonet opnieuw tot leven gewekt hebt. Gebruikmakend van al je zintuigen en behendigheid probeer je wanhopig over alle obstakels heen een weg naar buiten te vinden. Je hart gaat als een razende tekeer, red je het om zonder kleerscheuren de theaterzaal te verlaten?


INTERNATIONALE PAARDENSHOW ‘ZORRO’ NIEUW!

Bobbejaanland heeft een reputatie hoog te houden als het om paardenshows gaat. Daarom gaan ze elk jaar opzoek naar de hoogst mogelijk kwaliteit. Zo ook dit jaar. Voor het komende seizoen heeft ’t Plezantste Land gekozen voor een show rond het wereldberoemde figuur van Don Diego, beter bekend als de gemaskerde held Zorro. Van mei tot en met augustus kan iedereen in Bobbejaanland terecht voor het nieuwe, internationale paardenspektakel dat het verhaal vertelt van Zorro: heeft hij echt bestaan? Of is hij slechts een legende?

Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Gregory Ancelotti, spektakelman en recordhouder in het Guiness Book of World Records: hij heeft de langste afstand afgelegd zittend op een paard dat op zijn achterste benen loopt. Een voorproefje?

Klik hier.


* Duur show: 25 tot 30 minuten
* Data:
        - alle weekenden en feestdagen vanaf 30 april tot en met 30 juni
        - dagelijks van 1 juli tot en met 29 augustus
        - 1 tot 2 voorstellingen per dag, afhankelijk van de drukte in het park


EVENEMENTEN
Gedurende het hele jaar zullen er verschillende evenementen in het park plaatsvinden.
Een overzicht hiervan:

Belgacom Fun Day
Op zondag 16 mei organiseert Belgacom in Bobbejaanland een personeelsfeest. Het park is die dag exclusief open voor al het personeel van Belgacom die hun tickets reeds geboekt hebben. Het park is hierdoor reeds volgeboekt en zal om die reden op zondag 16 mei niet toegankelijk zijn voor mensen die nog geen ticket hebben. Om te vermijden dat mogelijke bezoekers voor een gesloten deur staan en tevergeefs naar Lichtaart afzakken, roept de directie de mensen op om op die dag NIET naar het park te komen.
Datum: zondag 16 mei

Cars and Coasters
De vierde zondag van mei (Pinksteren) verandert Bobbejaanland opnieuw in een wagenpark. In samenwerking met o.a. het BIVV, Drive Up Safety en Responsible Young Drivers staat deze dag in het teken van de auto. Zo vindt men in het park een special Car-Zone, American classics, limo’s, exclusieve wagens, oldtimers, remote controlled cars en een Safety-Zone. Dit evenement is een samenwerking met Fandango Event Worx. Voor meer info kunt u vanaf april terecht op www.carsandcoasters.be. Via deze website zijn ook tickets te bestellen tegen een gereduceerd tarief.
Datum: zondag 23 mei

School’s Out
Het einde van de schoolexamens: dat moet gevierd worden! En hoe kan dat beter dan met een vette party in ’t Plezantste Land! Tijdens School’s Out komen nationale en internationale artiesten naar het park om de feestvierende jeugd te vermaken! Dit jaar werkt Bobbejaanland samen met het Belgische Jim TV en is de presentatie in handen van Eline Demuynck en Sean D’hondt, beter bekend van ‘Fuzz’.
Datum: woensdag 30 juni

Adrenaline
Na de succesvolle edities van de voorbije twee jaar organiseert Bobbejaanland eind augustus voor de derde keer ‘Adrenaline’, een dance evenement in samenwerking met BassEvents & Independent Concerts (Reverze, Studio54, Bassleader,Laundry Day) met een mega mix van thrills, kicks and music dankzij de combinatie van een pak bekende DJ’s en meer dan 50 attracties. De sensaties van de rollercoasters gaan opnieuw hand in hand met dreunende beats en spectaculaire DJ-sets. Een afsluiter van de zomervakantie dus met pure Adrenaline !
Datum: zondag 29 augustus

Halloween Holidays
Traditiegetrouw kan iedereen tijdens de herfstvakantie met de hele familie gezellig komen griezelen in ‘t Plezantste Land. Voor de tweede editie van Halloween Holidays trakteert Graaf Dracula z’n vrienden en collega’s op twee welverdiende weekjes Bobbejaanland. Van overal ter wereld komen ze naar Bobbejaanland gevlogen, geslopen en gestrompeld: heksen, weerwolven, zombies, vampiers, mummies, Frankenstein en natuurlijk Graaf Dracula zelf. Dit jaar zijn er bovendien niet één, maar twee Halloween nocturnes. Deze vinden plaats op 23 en 30 oktober.
Data: 16 t/m 24 oktober en 30 oktober t/m 7 november

Comedy Nights: Alex Agnew NIEUW!
Tijdens de herfstvakantie presenteert Bobbejaanland voor het eerst Bobbejaanland Comedy Nights: op zaterdag 23 en 30 oktober kan men in het Bobbejaanland theater terecht voor ‘kick ass comedy’ van het hoogste niveau. Bobbejaanland heeft voor deze eerste editie niemand minder dan de Belgische stand-up comedian Alex Agnew weten te strikken! De voorstelling staat helemaal los van het park: tickets geven enkel toegang tot de show en zijn verkrijgbaar via

www.bobbejaanland.be


Data: zaterdag 23 en 30 oktober


PROMOTIE
Kom terug voor slechts 9€
Naast de verschillende promoties verbonden aan specifieke evenementen, zet Bobbejaanland heel het jaar lang een superpromotie in de markt: iedereen die het park bezoekt, kan diezelfde dag in het park een terugkeerticket kopen voor slechts 9€. Met dit terugkeerticket kan men als bezoeker op een andere dag dit seizoen terugkomen: een niet te missen voordeel van 22€ voor elke volwassene!


ABONNEMENT NIEUW!

Korting op eten en drinken
De prijzen van de Bobbejaanland abonnementen zijn NIET gestegen! Integendeel, de abonnementen zijn voor dezelfde prijs juist veel meer waard. Met een Bobbejaanland abonnement geniet je heel het seizoen niet alleen van de plezantste attracties en talloze evenementen in het park, maar kan men ook gratis binnen bij de 6 pretparken van de Parques Reunidos groep. Daarnaast krijgt men een fantastische korting van 50% bij meer dan 25(!) andere parken in België, Duitsland en Nederland, waaronder De Antwerpse Zoo, Boudewijn Seapark, Paradisio, Movie Park Germany en Phantasialand.

Nieuw dit jaar is dat het abonnement ook korting biedt op eten en drinken in het park. Dit alles maakt het Bobbejaanland abonnement opnieuw dé niet te kloppen ‘best deal’ op de markt.


B2B NIEUW!
Teambuilding- en groepsevenementen
Voor groepen en bedrijven heeft Bobbejaanland al enige tijd een samenwerking lopen met Support Events. Samen organiseren ze teambuilding- of groepsevenementen waarbij iedereen elkaar ontmoet en fun, adrenaline en teamspirit voorop staan. Het aanbod is dit jaar echter uitgebreid. ‘Bobbejaanland te koop!’, een interactief spel met als doel eigenaar te worden van zoveel mogelijk Bobbejaanland attracties, heeft er 4 broertjes bij gekregen: Kraak de code, Bobbie’s Teamchallenge, Run Bobbie… run, en Gold Rush. De attracties zijn en blijven in elk concept het belangrijkste onderdeel: in plaats van alle attracties individueel te beleven, zijn deze concepten ontwikkeld om de teamspirit aan te wakkeren. Dankzij de uitbreiding van het aanbod zijn er nu teambuildingactiviteiten voor zowel grote als kleine groepen, voor zowel een halve als een hele dag, en ook voor een klein budget, al vanaf 40 € per persoon.

In Bobbejaanland kan iedereen dus terecht voor een fungericht en adrenalineverhogend evenement op maat van ieder bedrijf en elke vereniging, en naar ieders budget. Voor meer informatie ga je naar www.bobbejaanland.be/bedrijven 


TARIEVEN 2010

Individuele bezoekers
Volwassenen en kinderen vanaf 1,40 m. € 31,00
Kinderen tussen 1 m. en 1,40 m. € 27,00
Kinderen kleiner dan 1 m. gratis
Senioren (55+) € 27,00

Groepen vanaf 20 personen
Jeugdgroepen, senioren, mindervaliden € 19,00
Gemengde groepen tot 300 personen € 21,00
Gemengde groepen vanaf 300 personen € 19,75

Scholen
Kleuterschool € 12,00
Basisschool € 13,50
Middelbare school € 15,00


KALENDER
Voor een precies overzicht van de openingstijden en openingsdagen klikt u hier