Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

New South Wales is een aantrekkelijk gebied voor het maken van toertochten met de motor. Nieuw-Zuid-Wales (Engels: New South Wales) is een staat van Australië met Sydney als hoofdstad, en wordt vaak afgekort tot NSW. Zie Youtube en route op Google Map.

De drie belangrijkste steden zijn, van noord naar zuid, Newcastle, Sydney en Wollongong, die allemaal aan de kust liggen. Andere steden zijn Albury, Broken Hill, Dubbo, Tamworth, Armidale, Lismore, Nowra en Coffs Harbour. De staat ligt aan de oostkust van het continent, ten noorden van de deelstaat Victoria en ten zuiden van de deelstaat Queensland. In het westen grenst het aan Zuid-Australië. De kust grenst aan de Tasmanzee. Nieuw-Zuid-Wales kent twee federale enclaves: het Australisch Hoofdstedelijk Territorium (ACT) en het Jervis Bay Territorium. (Filmpje onder de kaart !!)

Nieuw-Zuid-Wales kan fysisch worden onderverdeeld in vier delen:
    * Een smalle kuststrook, met een klimaat waarvan de temperatuur varieert van gematigd aan de uiterste zuidkust tot subtropisch aan de grens van Queensland.
    * De bergachtige gebieden van het Groot Australisch Scheidingsgebergte en de hooglanden die eromheen liggen, zoals de Southern Highlands, Central Tablelands en de regio's van New England. Ook al zijn de bergwanden niet heel stijl, toch komen vele bergtoppen boven de 1000 meter uit, waarvan Mount Kosciuszko als hoogste piek 2229 meter bereikt.
    * De agrarische vlaktes, die een groot deel van de oppervlakte van de staat uitmaken. Deze gebieden zijn veel minder dichtbevolkt dan de kust. Dit deel is inclusief de regio Riverina.
    * De droge, woestijnachtige vlaktes in het verre noordwesten van de staat, die ongeschikt zijn voor nederzettingen van enige grootte.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.