Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wie altijd al heeft gedroomd van een debuut in een zeepkistenrace op een exotische bestemming, neemt op zaterdag 3 april deel aan de Watersurf wedstrijd in See (Tirol).

Vanaf 12.30 uur trotseren de deelnemers op ski’s, snowboards, of in zelfgemaakte voertuigen de kou, met als doel droog over de eindstreep te komen. In totaal is er € 2.000,- aan prijzengeld te vergeven, waarvan € 1.300,- in de categorie ‘mooiste voertuig’.   

Speciaal voor de 11e editie van de Watersurf wedstrijd is er midden in skigebied See (Paznauntal) een vijver aangelegd. De deelnemers maken op de piste zo veel mogelijk vaart, om vervolgens zo snel en droog mogelijk over de vijver te komen en te finishen. Met ‘mooiste voertuig’ als belangrijkste categorie, is de wedstrijd ook voor toeschouwers en wintersporters een waar fenomeen.

Zo verschenen vorige jaren o.a. piratenschepen, ufo’s, en eilanden aan de start. Onder de mooiste creaties verdeeld de jury € 1.300,-. Inschrijven kan op de dag  zelf bij de start. Deelnemers wordt geadviseerd een setje droge en warme kleding mee te nemen.

Skiën tot het voorjaar
De Watersurf wedstrijd is echter geen seizoensafsluiting. In See kunnen wintersportliefhebbers tot 10 april naar hartenlust skiën en boarden. Skigebied See is met 33 km pistes een ideale wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie over wintersport in See en de evenementen op www.see.at.