Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

3.500 appeltaartpunten, 4.000 audio-tours en duizenden bezoekers.  Eerste week veel ‘verkeer’ over gangways van De Rotterdam.  Sinds een week is De Rotterdam open voor publiek. Het schip trok afgelopen week al vele geïnteresseerde bezoekers.

Zo’n 4.000 mensen zijn aan boord geweest voor een audio-tour. Verder hebben ruim 700 gasten in het Club Room restaurant gedineerd en zijn 12.500 gasten in het Lido geweest voor een kop koffie, een lunch en vooral voor een stuk appeltaart. Daar zijn liefst 3500 punten van gegeten. Ten teken dat het schip open is voor publiek, kleurde De Rotterdam 15 februari de stad geel. Met als motto: ‘Op de Rotterdam zit je lekkerder’, waren toepasselijk vele fietszadels in de stad met gele zadelhoesjes ingepakt. Verder sierden honderden grote gele ballonnen - met de tekst: “This way to De Rotterdam’ - de route vanuit de stad naar het schip.

Volle toeren
De Rotterdam is open en draait al meteen op volle toeren! Zo zijn er bij het Cruise Hotel ruim 1500 reserveringsaanvragen binnengekomen afgelopen week. Het Lido ontving 12.500 gasten en heeft 7.500 koppen koffie, 2.500 koppen thee, 4.500 glazen wijn en 4.000 glazen bier geschonken. On Board On Shore, partycatering exploitant van De Rotterdam, heeft sinds het proefdraaien medio december al meer dan 10.000 gasten voor een catering aan boord gehad. Het hoogtepunt was 30 januari j.l. toen liefst 2.884 gasten voor een
“open huis dag” van Vereniging De Lijn het schip bezochten.

Bedrijvigheid
Willem Smit, directeur van De Rotterdam BV: “Afgelopen week was spannend. Het is overweldigend hoeveel interesse er in het schip is, meteen vanaf de opening. Fantastisch om zoveel bedrijvigheid in, op en om het schip te zien. Het was wel even aanpoten! We hebben met man en macht gewerkt om alle bezoekers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het is nu zaak al onze exploitaties nog verder te optimaliseren. Daar zijn we volop mee bezig.”

Come aboard!
Aan boord beleef je de stijl van vroeger in de sfeer van nu. Kom voor een tour, om te shoppen, te slapen, te dineren, te vergaderen, te feesten of gewoon voor een kop koffie met taart. Kaarten voor de tours zijn verkrijgbaar op de kade bij het schip, bij het Spido ticketoffice en te boeken via de website

www.derotterdam.com

 

Kijk voor meer informatie en openingstijden van het schip op de geheel
vernieuwde website

www.derotterdam.com 


Over De Rotterdam
De Rotterdam V is gebouwd tussen 1956 en 1959 op de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Het majestueuze schip - ontworpen en ingericht door diverse gerenommeerde architecten en kunstenaars - staat symbool voor de naoorlogse bloeiperiode van Rotterdam.

Het schip is 228 meter lang, 28 meter breed en telt 13 dekken. Verder beschikt het schip over 2 bars, 2 restaurants, 257 hotelkamers, 31 Business Boardrooms, 20 meetingrooms, 14 banquetingruimtes, 2 shops, een theater en een dependance van het Maritiem  Museum. De Rotterdam is het ultieme historische decor waar je dichtbij, toch een ver weg gevoel krijgt. Maak een tour, kom shoppen, slapen, dineren, vergaderen, feesten of gewoon een kop koffie drinken. Om even de gewone wereld achter je te laten.