Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line heeft voor dit zomerseizoen 55 nieuwe excursies toegevoegd aan het reeds bestaande aanbod. De nieuwe excursies variëren van een bezoek aan de Franse stad Cognac,

tot een nostalgische reis met de stoomtrein over het wereldberoemde Glenfinnan-viaduct (bekend uit de Harry Potter-films) in de Schotse hooglanden en een onvergetelijke vliegtocht boven de afgelegen en ongerepte natuurgebieden in Zuidoost Alaska. 

,,Holland America Line is altijd op zoek naar nieuwe kansen om onze gasten een variëteit aan memorabele en unieke excursies te bieden die hun cruisevakantie verrijken,’’ zegt Richard D. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs. ,,Onze selecties maken het voor onze gasten mogelijkheid hun culturele horizon te verbreden en bieden een grote verscheidenheid aan reizen, waaronder romantische candlelight cruises in Noord-Europa, elegant dineren in het Middellandse Zeegebied, parasailing in de Caribbean en eco-avonturen in Alaska. Wij hebben voor elk wat wils.’’

Alaska
Voor het eerst in haar geschiedenis zullen schepen van Holland America Line deze zomer een bezoek brengen aan Anchorage, de hoofdstad van Alaska. Daar wacht een groot aanbod van meer dan twintig verschillende excursies. Hoogtepunten zijn fly-in visexcursies naar afgelegen gebieden, een sledehondenrodeo, vliegexcursies door het Chugach Mountain-gebied en over Captain James Cook’s Turnagain baai op zoek naar walvissen, een tocht naar de Prince William Sound Glacier, een dagtocht met de historische Alaska Railroad naar Talkeetna (met de mogelijkheid om een blik te werpen op Mount McKinley), een vliegexcursies naar de leefgebieden van de bruine en zwarte beren, en een bezoek aan Wildberry Park en het Anchorage Museum met een grote verzameling aan authentieke kunstvoorwerpen.

Europa
Het aanbod aan excursies tijdens het Europese cruiseseizoen is met bijna twintig dagtochten uitgebreid. Tot de nieuwe excursies behoren onder meer:
- het Nationaal Museum van Alexandrië – een ontdekkingsreis in één van de meest onderscheiden musea ter wereld, met onder meer Egyptische mummies en Griekse beelden. Het museum toont ook de resten van de Faros-vuurtoren, één van de zeven
wereldwonderen. Ook zijn er mogelijkheden voor bezoeken aan de uit de tweede eeuw daterende catacomben van Kom el Shugafa, waar graven zijn gehakt diep in de rotsbodem, aan de beroemde Pompey’s Pillar, de roodgranieten zuil bij de ruïnes van de tempel van Serapis.
- Budva en Kotor – een bijzondere excursie naar de havens van Montenegro met aandacht voor de Montenegrijnse Rivièra, de uit de 15-de eeuw daterende ommuurde binnenstad van Budva, een tocht langs de kust naar de middeleeuwse stad Kotor,
waarvan de vestingwal op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.
- Sporen van Alexander de Grote – een fascinerende reis over het platteland van Macedonië met een bezoek aan Pella, de geboortestad van Alexander de Grote waar bezoekers de huizen van de voormalige aristocratie kunnen bewonderen en een kijkje kunnen nemen bij de archeologische opgravingen waarvan de sporen teruggaan tot de 4-de eeuw voor Christus.
- Historisch Dublin – een panoramatour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin met een accent op de historie van de Joodse gemeenschap in Ierland, die teruggaat tot 1079.
- Håholmen en de Atlantische Oceaan – een unieke excursie naar het authentieke Noorse vissersdorp Håholmen en de vele beboste eilanden, die door bruggen met elkaar zijn verbonden. De eiland strekken zich uit tot in de Atlantische Oceaan. Vanaf het uitkijkpunt Varden hebben bezoekers een spectaculair zicht op de Romsdalsfjord en alle kleine eilanden.

Holland America Line biedt in totaal honderden excursies op het land vanuit meer dan 300 havens in meer dan honderd landen. Op de website www.hollandamerica.com valt via het menu ‘shore excursions’ nog veel meer te ontdekken over al deze excursies.  

Website: www.hollandamerica.com, www.hollandamericablog.com