Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus breidt CheckMyTrip uit met de lancering van een mobiele versie en kondigt een proef aan met applicaties.  Web-based platform toont reizigers het meest up-to-date reisplan via de mobiele telefoon. Proef met toepassingen voor Facebook, iPhone en Blackberry.  Amadeus, een toonaangevende partner voor reistechnologie en transactie processor voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, is gestart met de mobiele versie van CheckMyTrip en ontwikkelt daarnaast een aantal gratis toepassingen waardoor reizigers onderweg via hun mobiele telefoon eenvoudig toegang krijgen tot hun reisplannen of deze kunnen delen.

De lancering van CheckMyTrip for Mobile maakt deel uit van de voortdurende ontwikkeling van het CheckMyTrip web-based platform (http://www.checkmytrip.com), dat het reizigers mogelijk maakt om via internet hun up-to-date reisprogramma te checken, inclusief aangepaste of geannuleerde vluchten. Met de mobiele versie kan dat nu ook op elk gewenst moment terwijl ze onderweg zijn, evenals de laatste informatie over hotels en lokale weerberichten.

Dit is de nieuwste fase in de plannen van Amadeus om nieuwe manieren te onderzoeken waar haar luchtvaart- en reisbureauklanten beter van worden – en hun klanten op hun beurt – door ze te wapenen met tijdige reisinformatie via het meest geschikte kanaal. Dit stelt reizigers in staat het meest uit hun tijd te halen en geeft hen het gevoel van controle over hun reisplannen.

Om toegang te krijgen tot CheckMyTrip for Mobile hebben gebruikers simpelweg een mobiele telefoon met internet en een Amadeus boekingsnummer nodig. Na het intypen van www.checkmytrip.com in hun browser zal hen worden gevraagd naar het Amadeus reserveringsnummer en achternaam. Eenmaal ingevoerd, zal de volledige route die binnen de boeking valt, worden weergegeven. 

Als onderdeel van deze voortdurende inspanningen om de functionaliteit van CheckMyTrip uit te breiden, heeft Amadeus ook de bèta lancering van de volgende services aangekondigd: 

- CheckMyTrip toepassing voor Facebook zodat iedereen met een Facebook account een applicatie kan installeren voor het importeren en delen van reisplannen, die geboekt zijn via het Amadeus systeem, met vrienden en familie

- CheckMyTrip voor de Blackberry® Amadeus is bezig met proeven om CheckMyTrip te introduceren op de populaire smartphone


- CheckMyTrip voor de iPhone waarmee gebruikers een applicatie kunnen downloaden en installeren op hun iPhone zodat ze hun reisprogramma kunnen bekijken, beschikbaar via Apple’s App Store

Ian Wheeler, Vice President Marketing and Distribution bij Amadeus, verklaarde: “De CheckMyTrip portfolio wordt gestaag uitgebreid met deze laatste ontwikkelingen, die gericht zijn op het verlenen van extra services aan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus en dus hun reizigers – nog meer controle en een betere reiservaring. De ontwikkeling van producten voor mobiele apparatuur zal de basis blijven van de mobiele strategie van Amadeus, die afgelopen zomer van start ging met de introductie van tools voor zakenreizigers.”

Facebook heeft op dit moment meer dan 400 miljoen actieve gebruikers* en in 2009 zijn wereldwijd 1,2 miljard telefoons verkocht, waarvan 170 miljoen smartphones, met een voorspelde groei van 9% in de verkopen in 2010.