Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

ChineseNewYearChinatownBROOKLYN’S SUNSET PARK, MANHATTAN’S CHINATOWN EN QUEENS’ FLUSHING.  NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, zet deze maand de Neighborhood x Neighborhood spotlight op de drie Chinatowns; Brooklyn’s Sunset Park, Manhattan’s Chinatown en Queens’ Flushing.

NYC & Company promoot de feestelijkheden rondom het Nieuwe Maanjaar, de Aziatische cultuur en de bijhorende attracties om de aandacht voor deze must-see wijken te vergroten.

Reisdoelverkenner en reisgids New York . . .

“New York City heeft de grootste Chinese bevolkingsroep van de Verenigde Staten. De drie Chinatowns geven bezoekers de kans om de Aziatische cultuur te ervaren en het Nieuwe Maanjaar samen te vieren in Brooklyn, Queens en Manhattan”, zei Marty Markowitz, NYC & Company’s vice president borough promotion & engagement. “Of je het Nieuwe Maanjaar wilt vieren met een parade, trek hebt in een authentiek Aziatische maaltijd of heel graag een New Yorkse buurt wilt ontdekken, Chinatown, Flushing en Sunset Park hebben alles wat je maar kan wensen”.

De zes manieren om het Nieuwe Maanjaar te vieren:

*   Voor de 19e keer vind de Flushing New Year Parade and Festival Celebration plaats op 21 februari om 11.00 uur. De festiviteiten bestaan uit een parade, muziek, dansers, vuurwerk en nog veel meer.
*   Op zondag 22 februari begint Chinatown’s jaarlijkse parade om 13.00 uur, hier staat het Nieuwe Maanjaar centraal. Bezoek de optocht, struin langs de vele kraampjes en proef de Chinese keuken.
*   Als je in Sunset Park bent, geniet dan zeker ook van het gelijknamige park. Sunset Park staat bekend om het panorama uitzicht over de East River met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan.
*   In Manhattan’s Chinatown vertelt het Museum of Chinese in America de geschiedenis van de Chinees-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten.
*   Ervaar waarom zoveel New Yorkers en bezoekers naar Chinatown gaan. Jing Fong is een traditioneel Kantonees restaurant dat dim sum aanbiedt, Joe’s Shanghai heeft een uitgebreid menu, inclusief de beroemde noodle soep en Nom Wah Tea Parlor is het oudste dim sum restaurant in New York.
*   Als je in Chinatown bent, kun je gelijk Chinese medicijnen in slaan bij Kamwo Herbal Pharmacy, één van de oudste en grootste kruidachtige drogisterijen in de Verenigde Staten.


Als onderdeel van deze campagne, staat Sunset Park centraal in een documentaire waarbij locals je meenemen naar de buurt. De focus ligt met name op de authentieke winkels, restaurants, attracties en geschiedenis. De documentaire is te bekijken op www.nycgo.com/nxn

Over Neighborhood x Neighborhood

New York bestaat uit vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. NYC & Company lanceerde vorig jaar de nieuwe campagne genaamd Neighborhood x Neighborhood. De campagne is een initiatief ter promotie van het toerisme naar minder bekende delen van de stad, met als doel het verwelkomen van 55 miljoen bezoekers in 2015. Neighborhood x Neighborhood focust op de bereikbaarheid en betaalbaarheid van New Yorkse wijken en legt de nadruk op buurten met een snelle hotelontwikkeling. Vorig jaar stonden onder andere de South Bronx, Queens, Coney Island, Harlem, Staten Island en Long City Island in de spotlights. Zie voor meer informatie www.nycgo.com/neighborhoods

Toon hotels in de buurt van:


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com