Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Top drie schades bandschadeVeel Nederlanders ‘verrast’ met onvoorziene kosten bij huren auto buitenland.  Een derde van de Nederlanders heeft bij het huren van een auto in het buitenland weleens voor onverwachte kosten gestaan. Daar word je niet vrolijk van. Hierbij de top 5 verrassingen die we kunnen missen als kiespijn.

Nare verrassingen:

Uit onderzoek van Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, blijkt dat de grootste ergernissen bij Nederlanders zijn:

1.     Een onverwachte verplichte verzekering

2.     Kosten voor het rijden van extra kilometers

3.     Kosten voor een extra bestuurder

4.     Kosten voor de reservering

5.     Kosten voor bijvoorbeeld een sterretje in de ruit of een lekke band

Meer dan een kwart (28,7%) van de Nederlanders die een auto in het buitenland heeft gehuurd, heeft te maken gehad met bovenstaande verrassingen. Vooral als ervoor gekozen is om ter plekke pas een auto te huren, blijkt een in eerste instantie zo goedkope optie, in werkelijkheid duurkoop. Bovenop de huurprijs worden aanvullende kosten berekend. Ook komt het regelmatig voor dat de onverwachte kosten pas aan het licht komen op het creditcardafschrift, als je al lang en breed terug bent in Nederland, zoals bijvoorbeeld het eigen risico. “Bij het ophalen van de huurauto kreeg ik opeens een verplichte diefstalverzekering voor mijn kiezen, terwijl ik dacht dat deze kosten inbegrepen waren. Nu weet ik wel beter”, geeft een ondervraagde uit het onderzoek aan.

Weten waar je aan toe bent

Sunny Cars is zich bewust van de ergernissen en wil met haar all-inclusive pakket klanten onbezorgd van hun vakantie laten genieten, zonder verrassingen achteraf. “Eenmaal op de vakantiebestemming wil je kunnen genieten, zonder je zorgen te maken over kosten achteraf. Bij ons zijn ongelimiteerde kilometers, een schadeverzekering, een diefstalverzekering, terugbetaling van het eigen risico en dekking van glas-banden-bodem-dakschades standaard inbegrepen in onze huursom.”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België. “We doen er zelfs een schepje bovenop met een aanvullende WA-dekking van € 7,5 miljoen en een 24/7 Nederlandstalig noodnummer.”

Over Sunny Cars
Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort in Europa tot de grootste bemiddelaars in reserveringen voor autohuur. De onafhankelijke broker is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 locaties in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief met contractpartners samen die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. Sunny Cars won 14 keer de prestigieuze Veer, waarmee de organisatie is verkozen tot beste autoverhuurder. Voor meer informatie: www.sunnycars.nl

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in november 2014 uitgevoerd door Panelwizard onder 1146 Nederlanders van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com