Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

fairtrade Bartholomeus KlipTUI Nederland is recent opnieuw door Fair Trade Tourism gecertificeerd en daarmee wederom erkend om Fair Trade Holidays in Zuidelijk Afrika te verkopen. TUI reismerken Holland International en Arke bieden de Fair Trade autorondreis ‘Footprints in het Noorden’ aan. Tijdens deze rondreis krijgen vakantiegangers de mogelijkheid om het noorden van Zuid-Afrika en Swaziland op een rustige manier te beleven en iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen die een vakantie in Zuid-Afrika zo speciaal maken.

Footprints in het noorden
“Wij bieden al enkele jaren Fair Trade Tourism gecertificeerde accommodaties aan in samenwerking met onze lokale agent Abang Africa. Door deze certificering mogen we ook officieel gecertificeerde Fair Trade Holidays rondreizen aanbieden. De rondreis ‘Footprints in het Noorden’ brengt de reiziger naar streken die minder vaak bezocht worden en waarbij veelal wordt verbleven in kleinschalige accommodaties. We streven er naar dit bijzondere aanbod de komende jaren verder uit te breiden" vertelt Erika Ordelman, Productmanager Zuid-Afrika bij TUI Nederland.

Fair Trade Tourism
Fair Trade Tourism ondersteunt toeristische organisaties en hun medewerkers in Zuid-Afrika, om zo voor een eerlijke en verantwoorde ontwikkeling van het toerisme in Zuid-Afrika te zorgen. Dit gebeurt doordat touroperators een eerlijke prijs betalen, langdurige handelsrelaties aangaan, volledig vooruitbetalen en bindende afspraken opstellen omtrent het annuleren van een reis. Hierdoor werken de lokale eigenaren en medewerkers onder goede omstandigheden en ontvangen zij eerlijke lonen. Een extra bedrag, een zogenaamde Fair Trade Tourism ontwikkelingsbijdrage, wordt direct gestort in een fonds dat gebruikt wordt voor ontwikkelingsprojecten waar de werknemers en gemeenschappen van gecertificeerde bedrijven van profiteren. Het doel is om een zo groot mogelijk deel van de inkomsten aan de lokale bevolking ten goede te laten komen.

Onafhankelijke certificatie
Het certificatieprogramma wordt uitgevoerd door de onafhankelijke instantie Flo-Cert in opdracht van Fair Trade Tourism, ondersteund door South African Tourism (SAT). Het werd ontwikkeld in nauw overleg met Zuid-Afrikaanse en internationale toerismeprofessionals en Fairtrade International. Het programma voor de reisorganisatie bestaat uit een uitgebreid traject van aanvragen, duurzame maatregelen treffen en onafhankelijke terugkerende controles.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com