Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Uitgeverij Cambium heeft in haar serie Insight Guides een nieuwe Nederlandstalige landentitel uitgebracht: Argentinië. De 400-pagina"s tellende reisgids gaat uitvoerig in op onder meer geschiedenis, geografie, bevolking, cultuur, landschap en flora en fauna.

 

Daarna komen alle toeristische bezienswaardigheden in de hoofdstad Buenos Aires en de verschillende regio"s aan bod " waaronder Patagonië. Aparte hoofdstukken worden gewijd aan specifieke onderwerpen, zoals de tango, de gaucho, het dierenrijk, avontuurlijk Argentinië, de affiniteit met verschillende sporten en de keuken. Praktische reis- en verblijfsinformatie komt in het laatste hoofdstuk aan bod. De gids telt circa 250 kleurenfoto"s " waaronder vele over 2 pagina"s breed - alsmede 19 land- en streekkaarten en stadsplattegronden. Op deze kaarten worden bezienswaardigheden door middel van een cijfer of letter aangeduid, die weer verwijzen naar corresponderende nummers in de tekst. De cover van de gids toont de indrukwekkende bergtoppen van Monte Fitzroy.

De reisgids is verkrijgbaar bij de betere boekhandel, warenhuis, ANWB vestigingen of via de website www.insightguides.nl.
De prijs is €23,90, het ISBN nummer is 978-90-6655-160-2.

Hoogtepunten


De reisgids begint met een korte opsomming van de hoogtepunten van het land waaronder de beste parken, de beste activiteiten, de beste estancias (ranches op het platteland), de lekkerste gerechten en de beste musea. Daarna komt op 43 bladzijden de geschiedenis van het land uitvoerig aan bod met onder meer aandacht voor de pre-Columbiaanse periode, het Spaanse rijk, de Onafhankelijkheid, het Peronisme en het moderne Argentinië.
 

Reizen door Argentinië


Verdeeld over ruim 190 pagina"s wordt toeristisch Argentinië per regio beschreven. Buenos Aires " alsmede de directe omgeving - komt uitvoerig aan bod, gevolgd door  een hoofdstuk over de stranden aan de Atlantische kust en de achterliggende bergen. Dan komen achtereenvolgens de stad Córdoba en de centrale sierra"s, het noordoosten met de bekende watervallen van Iguazú en De Cuy - het hart van de wijnbouw-gebieden in het midwesten met de stad Mendoza. Uiteraard komt het zuidelijk gelegen Patagonië, een van "s werelds meest ongerepte natuurgebieden, uitgebreid aan bod.

Tot slot wordt Vuurland besproken, de zuidelijke punt van Argentinië, met onder meer Ushaia, de meest zuidelijke stad ter wereld.
 

Praktische informatie

Het laatste hoofdstuk behandelt praktische reisinformatie. Onderwerpen als vervoer, accommodatie, klimaat, eten, activiteiten, geld, medische zorg, een Spaanse woordenlijst en nuttige websites worden toegelicht.  Een uitgebreide index maakt de gids compleet.

Over Insight Guides

Insight Guides reisgidsen bestaan reeds 35 jaar en zijn sinds 25 jaar verkrijgbaar in België, Nederland en Luxemburg. De serie omvat thans ruim 150 Engelstalige titels, 50 Nederlandstalige landentitels en 10 Nederlandstalige stedengidsen. Insight Guides
onderscheiden zich door gebruik te maken van auteurs die in het land wonen en/of werken. De exclusief voor de serie gemaakte foto"s " ruim 250 per reisgids, gebruik van gedetailleerde kaarten en plattegronden, uitvoerige informatie over geschiedenis, cultuur en bevolking, informatieve teksten over bezienswaardigheden en plaatsen, speciale themapagina"s en een handig en praktisch reisinformatiekatern maken deze reisgidsenserie zeer compleet.