Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

chinese reizigerDe constante groei in het aantal internationale Chinese reizigers biedt grote kansen voor de wereldwijde reisindustrie en hoteliers, zo onthult de Chinese International Travel Monitor 2015 van Hotels.com. Naar aanleiding van hun laatste onderzoek, vormen technische, jonge en welgestelde Chinezen een substantieel onderdeel van de groei van 20% in internationale Chinese reizigers.

Deze 20% bereikte in 2014 een aantal van 107 miljoen reizigers, die verder reisden dan het Chinese vasteland. Het onderzoek benadrukt tevens de vraag aan hoteliers om in de behoeften van Chinese reizigers te voorzien, zoals Chineessprekend personeel en gidsen en aangepaste websites.

• Laatste Chinese International Travel Monitor van Hotels.com toont dat jonge ‘millennials’ en welgestelde reizigers een groei van 20% in internationale Chinese reizigers veroorzaken

• 80% van de Chinese reizigers gebruikte een online apparaat, zoals mobiele telefoons, computers en laptops, om een reis te plannen en te boeken, vergeleken met 53% vorig jaar

• Chineestalige boekingswebsites dienen als een welkome brug tussen Chinese reizigers en aanbieders van accommodaties

• Hoteliers dienen in de behoeften van Chinese reizigers te voorzien met gratis Wi-Fi en Chineessprekend personeel

Geloofwaardige inzichten van reizigers, hoteliers en gepatenteerde data
De vierde editie van de Chinese International Travel Monitor (CITM) van Hotels.com biedt een gedetailleerd inzicht in hoe de reisbewegingen vanuit het Chinese vasteland de wereldwijde reisindustrie beïnvloeden. Het onderzoek combineert gegevens van meer dan 3,000 internationale Chinese reizigers en 1,500 wereldwijde accommodatiepartners van Hotels.com met de eigen data van Hotels.com en onderzoek van derden.

Toenemende invloed van ‘millennials’
De CITM van Hotels.com identificeert de groeiende invloed van Generatie Y reizigers, de zogenoemde technische ‘millennials’ tussen de 18 tot 35 jaar oud. 59% van de ondervraagde hoteliers geeft aan een toename in Chinese gasten tot 35 jaar oud waar te nemen in het afgelopen jaar. Tevens verwachten de hoteliers dat deze trend blijft toenemen. De groei is voornamelijk sterk in Aziatisch-Pacifische regio, waar 78% van de hoteliers een toename van Chinese ‘millennials’ rapporteerde.

De opkomst van de luxe Chinese reiziger
Een ander resultaat uit de CITM van Hotels.com is het groeiende financiële vermogen, dat wordt uitgegeven aan reizen, van de welvarendste 10 procent van de Chinese reizigers. Met 13.800 RMB (€2.047) aan reisuitgaven per dag, inclusief accommodatie, geven zij meer dan vier keer zoveel uit dan de gemiddelde reiziger, die 3.324 RMB (€493) per dag uitgeeft. Toch verbleekt dit vergeleken met de 5% meest spenderende Chinese reizigers, die meer dan zes keer het gemiddelde uitgeven (20.896 RMB/€3.099), wat de opkomst van een ‘superluxe’ klasse aanduidt.

Technisch met een voorkeur voor online boeken
Het internet gebruiken om een reis te plannen en te boeken is de norm geworden voor Chinese reizigers. Ook het gebruik van mobiele telefoons is omhooggeschoten. In de afgelopen twaalf maanden heeft 80% van de Chinese reizigers een online apparaat, zoals mobiele telefoons, computers en laptops, gebruikt om een reis te plannen en te boeken, vergeleken met slechts 53% vorig jaar. De helft van alle Chinese reizigers gebruikt nu apps op de smartphone op reizen te plannen en te boeken. Vorig jaar was dat nog 17%.

Hotels.com’s antwoord op de opkomst van de internationale Chinese reizigers
Door het groeiende belang van de Chinese reismarkt te herkennen, heeft Hotels.com in 2009 een Chineestalige website gelanceerd. Verschillende Hotels.com apps voor smartphones en tablets zijn ook beschikbaar in vereenvoudigd Chinees. Ook is de populaire Chinese betalingsmethode Alipay geïntroduceerd voor Chinese klanten.

Abhiram Chowdhry, vicepresident en Managing Director Asia Pacific van het merk Hotels.com, vertelt: “Hotels.com’s laatste rapport onthult verschillende opkomende thema’s, waaronder de toenemende invloed van Chinese ‘millennial’ reizigers, meer welvarende Chinese reizigers en een explosieve toename in het gebruik van technologie – voornamelijk mobiel – als onderdeel van het keuze- en boekingsproces van accommodaties. Veel hoteliers hebben reeds de voordelen van gratis Wi-Fi en Chinese informatie en boekingwebsites erkend.”

Andere resultaten van de Chinese International Travel Monitor 2015
• Volgens het aantal geboekte hotelkamers op de Chinese website van Hotels.com in 2014, bestaat de top 3 landen, die bezocht zijn door Chinese reizigers, uit Amerika, Thailand en Hong Kong.

• Australië, Japan en Frankrijk vormen de top 3 landen, die Chinese reizigers graag bezoeken in de komende twaalf maanden.

• In de afgelopen twaalf maanden heeft 80% van de Chinese reizigers een online apparaat gebruikt, inclusief mobiele telefoons, computers en laptops, om een reis te plannen en te boeken, vergeleken met slechts 53% vorig jaar.

• Volgens de boekingsdata van Hotels.com gaven Chinese reizigers in 2014 het meeste uit aan een accommodatie in Nieuw-Zeeland, Zweden en Argentinië.

• De top 10 procent van de Chinese reizigers spendeerde gemiddeld 2.723 RMB (€404) per nacht voor een hotel.

Over de Chinese International Travel Monitor 2015
De Chinese reizigerssurvey is in mei 2015 uitgevoerd door IPSOS, een wereldleider in marktonderzoek, wereldwijde marktinformatie en zakelijke analyses, met een onderzoek onder 3,000 respondenten uit het vasteland van China. Minimumgrenzen zijn gesteld voor demografische factoren zoals leeftijd, geslacht en regio om een representatieve subgroep te creëren dat analyse van subgroepen toelaat. De survey besloeg uit onderwerken, zoals reisgedrag, boekingsmethodes en keuze voor accommodatie.

Voor de inzichten van hoteliers is in mei 2015 een wereldwijde survey afgenomen bij meer dan 1.500 partners van Hotels.com. Antwoorden zijn ontvangen van Amerika, Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Colombia, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand en het Verenigd Koninkrijk. Noot aan de redactie • Voor extra informatie of de volledige Chinese International Travel Monitor 2015 bezoek www.CITM2015.com. • Voor de bedragen in deze survey is RMB wisselkoers van 30 april 2015 gebruikt; 1 RMB = €0,1483.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com