Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

PernambucoWanneer je afreist naar Brazilië verwacht je misschien een hele nieuwe wereld aan te treffen. Toch kom je in Brazilië ook veel Nederlandse invloeden tegen, die onder andere afkomstig zijn uit de tijd dat Johan Maurits van Nassau-Siegen gouverneur-generaal was van Nederlands-Brazilië. In Olinda, Holambra, Recife en het eiland Itamaracá kom je deze Nederlandse invloeden nog steeds tegen. Dan is Brazilië opeens helemaal niet zo ver van huis…


1. Recife – Pernambuco


Recife is de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco, gelegen in het noordoosten van Brazilië. Haar naam dankt het stadje aan een langgerekt zwart rif (Recife in het Portugees) dat er voor de kust ligt. Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd vanwege het grote aantal bruggen en rivieren die zich in het centrum van het stadje bevinden. Recife was – net als Olinda – onderdeel van Nederlands-Brazilië en werd in die tijd Mauritsstad genoemd. De Nederlandse invloed vind je er nog steeds. Zo zijn de vestingen Fort De Bruyn en Fort Frederik Hendrik in die periode gebouwd.


2. Olinda - Pernambuco


Olinda is misschien wel het mooiste historische stadje van Brazilië. Het ligt in het noordoosten van Brazilië, in de deelstaat Pernambuco en heeft een lange koloniale geschiedenis. Het was zelfs een tijd in het bezit van Nederland. In 1630 werd het stadje namelijk onderdeel van Nederlands-Brazilië. Tegenwoordig staat het historisch centrum van de stad vermeld als Werelderfgoed. In Olinda (dat op één letter na, namelijk Olanda, Nederland betekent in het Portugees) vind je vele woningen, kerken en kloosters uit de koloniale tijd, in de mooiste Caribische kleuren. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Atlantische kuststrook. Jaarlijks is het grootste hoogtepunt natuurlijk carnaval, dat in februari wordt gevierd. Carnaval in Olinda is volgens velen het beste carnaval-feest van het land.


3. Itamaracá - Pernambuco


itamaracaItamaracá is een eiland dat ten noorden van Recife is gelegen. Het eiland staat bekend om zijn geweldige stranden. Ook kunnen er verschillende watersporten worden beoefend. De vesting Fort Oranje op het eiland doet denken aan de tijd dat de Nederlanders Itamaracá bezetten. De vesting is te bezoeken door toeristen vanaf het vissersdorp Villa Velha over het pad ‘Trilhas dos Holandeses’.


4. Holambra - São Paulo


Holambra ligt in de staat São Paulo, in het zuiden van Brazilië. Haar naam ontleent het stadje aan de landen Holland, Amerika en Brazilië. Vlak na de Tweede Wereldoorlog trok een grote groep Nederlanders naar Brazilië die de productie van melk en merkproducten introduceerden, maar ook begonnen met de productie van bloemen, waaronder gladiolen. Door deze Nederlandse invloed staat de stad ook wel bekend als ‘de stad van de bloemen’. Jaarlijks wordt hier nog steeds de grootste bloemenexpositie van Latijns-Amerika georganiseerd. Naast bloemenvelden vind je hier ook Oudhollandse molens én een stroopwafelfabriek. Een klein stukje Nederland in Brazilië dus.


Over Embratur


Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com