Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hoofdthema van de Zwitserse toeristische campagne voor 2010 is ‘Bergen en Meren’ met speciale aandacht voor de vele wandelmogelijkheden die het land te bieden heeft. Lokale exposanten uit de diverse kantons brengen de bezoekers van de Vakantiebeurs, van 13 tot en met 17 januari in Jaarbeurs Utrecht alle mogelijkheden onder de aandacht op het gebied van wandelen, fietsen, treinreizen, stedentrips maar ook zakelijk bezoek.
De promotiecampagne wordt voortgezet op de website www.myswitserland.com. Deze bevat veel wandeltips en dagtrips voor de gemiddelde wandelaars bijvoorbeeld. Met ‘Via Storia’, het project voor cultuurhistorische wandelroutes, verwierf Zwitserland in 2009 een prijs voor innovatief duurzaam toerisme.  

In de Zwitserse stand kunnen de bezoekers zich uitleven met ‘houten koetjes’ stapelen. Het is een speelse manier om kennis te maken met alle toeristische troeven van het land. Het hout van de koeien, gesitueerd op een groene Alpenweide, staat symbool voor bossen en natuurvriendelijkheid. Ook alle meubilair in de grote Zwitserse stand op de Vakantiebeurs is vervaardigd van hout.

Routenetwerk
Tijdens de Vakantiebeurs is ook speciale aandacht voor het routenetwerk Zwitserland Mobiel; complete arrangementen voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, skaters en kanovaarders met de mogelijkheid van vervoer van bagage. Alle lange afstandsroutes van dit routenetwerk kunnen ook per elektrische huurfiets gemaakt worden, want het zogenaamde e-biken is een ware trend geworden in Zwitserland.

Folklore
Traditioneel zijn zomers veel folkloristische evenementen in Zwitserland. In de eerste week van juni is in Schwyz, het historische hart van het land, het kleurrijke festival van de traditionele kleding van de Eedgenoten. Dit thema komt terug in het Frauenfeld festival met de viering van het Aelplerfest van 20 tot en met 22 augustus. Van 17 tot en met 24 juli is de grote Basel Taptoo met deelname van het fanfarekorps van de ‘Bereden Wapens’ van de Nederlandse landmacht. Dit evenement is na Edinburgh de grootste taptoe ter wereld.

Kunst
Op het gebied van kunst is van 6 juni tot en met 26 september in Bern de tentoonstelling ‘Paul Klee meets Picasso’. Van Gogh, Cézanne en Monet zijn de belangrijkste meesters die van 12 februari tot en met16 mei in het Kunsthaus Zürich kunnen worden bewonderd. Ook de vele liefhebbers van golf komen aan hun trekken tijdens het toernooi van de European Masters in Crans Montana van 2 tot en met 5 september

Openbaar vervoer
In het Zwitserse toerisme is een grote rol weggelegd voor het openbaar vervoer, een fijnmazig, milieuvriendelijk en perfect functionerend netwerk van treinen en bussen met snelle verbindingen tussen de grote steden en toeristische centra. Zeer populair zijn de zogenaamde panoramatreinen, ideaal om te kunnen genieten van prachtige uitzichten.

Boven vijftig
Ook voor de actieve vakantieganger boven de vijftig biedt Zwitserland het nodige aan activiteiten. Zeer geliefd zijn wandelingen afgestemd op de eigen wensen, zowel in landschappelijk mooie streken als in historische en goed bewandelbare binnensteden, met Zürich, Genève en Bern als top drie.
In voor- en naseizoen zijn de prijzen voor accommodaties het meest aantrekkelijk. De meeste zomermaanden zijn prijstechnisch interessanter dan de winterperiode. Juli en augustus is het hoogseizoen. Goedkope arrangementen, Pauschalen en forfaits, zijn te vinden op de Zwitserse website.

Internet: www.myswitserland.com