geschiedenis festival haarlemOp 18 oktober heeft Haarlem er een nieuw festival bij: het Geschiedenis Festival. De Philharmonie Haarlem staat die dag 12 uur lang en in 7 zalen bol van het beste wat geschiedenis aan een breed publiek te bieden heeft, met non-stop lezingen, interviews, colleges, films, theatervoorstellingen, workshops, signeersessies en exposities.

Burgemeester Bernt Schneiders, die het festival zal openen, verheugt zich op de stroom van historisch geïnteresseerde bezoekers in zijn stad: ‘Geschiedenis is echt een onderdeel van deze stad. Geschiedenis geeft bezieling, en die bezieling bindt mensen – dat is de reden dat ik het zo mooi vind dat het Geschiedenis Festival in Haarlem plaatsvindt.’

U kunt een filmpje over het festival met de burgemeester bekijken op www.geschiedenisfestival.nl. Daar vindt u ook uitgebreide informatie over het programma.

Op dat programma staan prominente auteurs en historici als Maarten van Rossem, Wim Daniëls, Nelleke Noordervliet, Jan Brokken, Ad van Liempt, Diederik van Vleuten, Redmond O’Hanlon en Annejet van der Zijl. Ook buitenlandse historici zijn te gast: de Britse historici Ian Kershaw, Andrew Roberts en Jonathan Israel geven het festival internationale allure.

De Haarlemse geschiedenis is goed vertegenwoordigd dankzij het Noord-Hollands Archief, de Historische Vereniging Haerlem, Museum Haarlem en Teylers Museum.

Conservatoren van het Rijksmuseum, het NIOD, het Rijksmuseum van Oudheden en filmmuseum EYE geven een kijkje in hun collecties.

Geschiedenis Festival 2015

Zondag 18 oktober

Aanvang 9.00 uur tot 21.00 uur

Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Informatie en kaartverkoop:  www.geschiedenisfestival.nl

Haarlem op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.